Koning Charles krijgt speciale emoji voor kroning (en zó ziet 'ie eruit) Beeld ANP
Koning Charles krijgt speciale emoji voor kroning (en zó ziet 'ie eruit)Beeld ANP

Koning Charles krijgt speciale emoji voor kroning (en zó ziet 'ie eruit)

Koning Charles is zijn tijd nog niet voorbij. Voor zijn kroning in mei krijgt hij namelijk een speciale emoji, die zichtbaar zal zijn op Twitter wanneer bepaalde hashtags, die te maken hebben met de kroning, worden gebruikt.

Dat heeft Buckingham Palace zondag bekendgemaakt.

Ceremonie koning Charles

De kroning van Charles is op 6 mei in Westminster Abbey in Londen. Zondagavond maakte Buckingham Palace meer details bekend over de route die Charles die dag zal afleggen. De tocht leidt langs onder meer The Mall en Parliament Square naar Westminster Abbey, waar de ceremonie om 11.00 uur lokale tijd begint.

Traditionele emoji

De hashtags waarbij de emoji zichtbaar zal zijn, zijn onder meer #Coronation, #CoronationConcert en #CoronationWeekend. De emoji is gebaseerd op de kroon van Sint Edward, het hoofddeksel dat Charles volgens traditie die dag zal dragen en zal er ongeveer ook zo uitzien.

Koninklijke kletspraat: dít zegt koning Willem-Alexander in een openhartige podcast met Edwin Evers

“In de podcast leren we een andere kant van Willem-Alexander kennen”

Gouden koets

Na de dienst nemen Charles en Camilla ongeveer dezelfde route terug in de gouden koets. Dat rijtuig reed vorig jaar tijdens het 70-jarig troonjubileum van Elizabeth voor het eerst in twintig jaar weer door Londen.

Bron: RTL Boulevard

Fabienne KamphuisANP

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden