kofferveiling Beeld Getty Images
kofferveilingBeeld Getty Images

Kofferveiling Schiphol heel populair: is het de moeite waard om te bieden op koffers?

Koffer vergeten op Schiphol? Als je 'm binnen een paar maanden niet ophaalt, dan eindigt je koffer waarschijnlijk bij een veiling. De kofferveiling van Schiphol wordt steeds populairder, maar is het de moeite waard om geld te bieden op een verlaten koffer?

Bij de Schiphol kofferveiling kun je bieden op verschillende karren met koffers. Tientallen koffers worden geveild voor honderden of zelfs duizenden euro’s. Je moet dus wel diep in de buidel tasten. Maar wellicht krijg je er heel veel voor terug! Er is alleen één belangrijke regel: je mag niet spieken wat er in de koffers zit. Je biedt dus op een aantal koffers waarvan je géén idee hebt wat erin zit. Gokje wagen?

Schiphol kofferveiling

De koffers zitten vaak vol met kleding en reisbenodigdheden, maar ook koptelefoons, laptops, sieraden en andere dure items. Je kan dus zomaar met een koffer naar huis gaan waar heel veel waardevolle spullen in zitten. Maar het kan ook zijn dat de inhoud van de koffers niet zo boeiend is. Je weet het nooit. It's all in the game.

Unboxing

Vaak zijn er bij kofferveilingen vooral handelaren aanwezig die de spullen weer doorverkopen. Maar ook vlogger Enzo Knol besloot ook een kofferveiling te bezoeken. In zijn video's laat hij zien hoe hij voor duizenden euro's koffers opkoopt. Vervolgens liet hij bij de unboxing zien wat voor parels er in de koffers zaten. In zijn populairste video over de kofferveiling kun je zien wat er allemaal verstopt zit in de koffers.

Tekst gaat verder onder de video.

Koffer kwijt

Je hoeft niet bang te zijn dat je jouw koffer gelijk kwijt bent als die achterblijft op Schiphol. De luchthaven bewaart verloren spullen eerst in een magazijn. Spullen die minder dan 450 euro waard zijn blijven daar 3 maanden opgeslagen, duurdere items zoals laptops blijven 13 maanden in het magazijn. Alles wat niet opgehaald wordt door de eigenaren, wordt naar de veiling gebracht. En dan kan jij er op bieden!

Bron: Het Parool

Merel DuitGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden