The Passion Beeld Sander Mulkens
The PassionBeeld Sander Mulkens

Kijkers excited over kijkcijferkanon ‘The Passion’: ‘Best geacteerde Jezus in al die jaren’

What a night! Ruim 2,4 miljoen mensen keken donderdagavond naar de uitzending van The Passion. Het paasspektakel van KRO-NCRV was daarmee het best bekeken programma van de dag, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). Impressive!

Did you watch?

Andere locatie

Het programma over het lijdensverhaal van Jezus Christus werd dit jaar opgenomen in de Friese stad Harlingen. De show werd beter bekeken dan vorig jaar, toen schakelden volgens SKO gemiddeld ruim 2,2 miljoen mensen op Witte Donderdag naar The Passion. De best bekeken editie van het programma dateert uit 2015, toen keken er ruim 3,5 miljoen mensen.

Best bekeken programma

Na The Passion waren de NOS Journaals van 20.00 uur en 18.00 uur de best bekeken programma’s van de dag met respectievelijk 2,1 miljoen en 1,2 miljoen kijkers. Primetime schakelden de meeste mensen, naast voor The Passion, in voor Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met? op SBS6. Daar keken zo’n half miljoen mensen naar. Op RTL 5 ging gelijktijdig het nieuwe seizoen van De Bevers van start met 201.000 kijkers. Naar Better Than Ever op RTL 4 keken op dat moment gemiddeld 283.000 mensen.

Twitter loved it too

Ook op Twitter gaan de kijkers los. Het internet stroomt vol met de lovende tweets.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Hemelvaart-editie

The Passion 2023 werd live vanuit Harlingen uitgezonden op Witte Donderdag 6 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. Maar het is nog niet voorbij, op 18 mei om 20.30 uur zal er nog een Hemelvaart-editie van The Passion worden uitgezonden bij KRO-NCRV op NPO 1. Deze versie van The Passion wordt ook live opgenomen, alleen dit keer vanuit de Friese steden Bolsward en Sneek.

Bron: ANP, RTL Boulevard

ANPSander Mulkens

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden