The voice Beeld Brunopress
The voiceBeeld Brunopress

Kan ‘The Voice of Holland’ terugkeren op televisie?

Iets meer dan een jaar geleden bracht presentator Tim Hofman in zijn programma BOOS de schandalen bij The Voice of Holland aan het licht. Het programma is (nog?) niet terug op tv, wat de vraag oproept of dat ook nog wel kan in Nederland.

NU.nl zocht het uit.

Terugkeer TVOH

Uit een recent onderzoek van EenVandaag blijkt dat mensen TVOH missen. Begin dit jaar werd gekeken of mensen het programma terug willen op tv. En maar liefst 67% denkt dat het wel weer kan. Sébas Diekstra, de advocaat van de slachtoffers, is het daar niet mee eens, deelt hij met NU.nl. “Eén ding is zeker. The Voice kan niet terugkeren voordat precies duidelijk is hoe dit zo fout heeft kunnen gaan en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden”, stelt hij.

Mening slachtoffers

Als er sprake is van een cultuurverandering kan TVOH pas terugkeren, vindt ook reputatiedeskundige Marieke Quant. Tegen NU.nl zegt ze: “Het is vooral belangrijk dat de slachtoffers zich goed voelen bij de terugkeer.” Advocaat Diekstra vertelt dat de slachtoffers niet negatief staan tegenover een comeback van het programma. “Al mijn cliënten die als kandidaat aan The Voice verbonden zijn geweest, vinden het in de kern nog een geweldig concept. Ze vinden niet dat het programma voor eeuwig besmet hoeft te zijn. Maar voordat het een weg uit de duisternis heeft gevonden, zal er nog een hoop moeten gebeuren.”

Verandering laten zien

Volgens Quant is een comeback goed om te laten zien dat er echt iets veranderd is. “Je kan het voorgoed van de buis halen, zodat het programma uiteindelijk vergeten wordt. Maar door te negeren wat er is gebeurd, kom je niet vooruit.”

Bron: NU.nl

Fleur HartmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden