ChatGPT Beeld Getty Images
ChatGPTBeeld Getty Images

Ik vroeg ChatGPT waarom ik op een vrouw moet stemmen en dit is wat ie zei

Woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Op welke partij je ook stemt, het is ontzettend belangrijk om op een vrouw te stemmen. Ik weet zelf heel goed waarom, maar was benieuwd wat de populaire, kunstmatige intelligentie bot ChatGPT als antwoord had op de vraag. Thís is what I got.

Zou ChatGPT een politiek correct antwoord geven of komt ie met een super goed onderbouwd verhaal?

GPT vertelt waarom je moet stemmen op een vrouw

“Er zijn veel redenen waarom het belangrijk is om op een vrouw te stemmen tijdens verkiezingen. Hieronder staan enkele belangrijke redenen:

  1. Vertegenwoordiging: Vrouwen maken ongeveer de helft van de bevolking uit en hun stem moet daarom worden gehoord in de politieke arena. Wanneer vrouwen worden verkozen, hebben ze de mogelijkheid om te spreken namens en zich te richten op de belangen van vrouwen en meisjes.
  2. Diversiteit: Het verkiezen van vrouwen in de politiek brengt meer diversiteit in de besluitvorming. Vrouwen brengen verschillende perspectieven, ervaringen en ideeën naar de tafel, en deze diversiteit kan leiden tot betere beleidsbeslissingen.
  3. Gelijke vertegenwoordiging: Vrouwen zijn historisch ondervertegenwoordigd in de politiek en door op vrouwen te stemmen, kan dit helpen om de kloof te dichten. Vrouwen die in de politiek worden gekozen, kunnen fungeren als rolmodellen voor jonge meisjes en hen inspireren om ook actief te worden in de politiek.
  4. Gendergelijkheid: Veel van de problemen waarmee vrouwen worden geconfronteerd, zoals genderongelijkheid, ongelijke beloning, seksueel geweld en reproductieve rechten, kunnen beter worden aangepakt wanneer er meer vrouwen in de politiek zijn die deze kwesties op de agenda plaatsen.

Kortom, door op vrouwen te stemmen, kan dit leiden tot een meer representatieve en diverse politiek, en bijdragen aan de bevordering van gendergelijkheid.”

ChatGPT haalt me de woorden uit de mond. Genoeg redenen om op een vrouw te stemmen. Dus, je weet wat je te doen staat. Ga woensdag 15 maart naar de stembus en stem op een vrouw!

Bron: ChatGPT

Merel DuitGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden