Mia en Dion  Beeld Brunopress
Mia en DionBeeld Brunopress

Híér zou je Mia Nicolai en Dion Cooper van kunnen kennen

Sinds bekend werd dat Mia Nicolai (26) en Dion Cooper (28) Nederland tijdens het Eurovisiesongfestival in mei zullen vertegenwoordigen, is het duo al veel in het opspraak geweest. Maar wie zijn de twee eigenlijk en hoe werden ze een duo?

Mia Nicolai

Op 9 mei 1996 kwam ze ter wereld: Mia Nicolai. Geboren in Amsterdam is de Hollandse de dochter van een Russische moeder en een Nederlandse vader, parlementslid Peter Nicolaï, al vroeg een échte creatieveling. Zo volgde ze vanaf haar derde al viool- en pianolessen en deed ze onder meer aan toneel, ballet en story telling.

Muziek maken deed de 26-jarige altijd al het allerliefst en voor de ambitie om uiteindelijk groot te worden in de muziekwereld had de zangeres al snel de wereld over. Met David Bowie als grote voorbeeld is ze via Melbourne, Londen, Mexico en New York uiteindelijk gesetteld in Los Angeles.

In 2020 bracht Mia haar eerste single uit. Haar solo-debuutsingle Set me Free gaat over de behoefte aan ultieme vrijheid. Datzelfde jaar nog verscheen ook haar tweede single Mutual Needs, die internationaal beluisterd- en daarmee een grote hit werd.

Mia haalt haar inspiratie uit haar verleden: ze is erg gepest en heeft daar nog steeds last van. Toch is het verleden van Mia Nicolai ook een grote motivatie voor de zangeres: het geeft haar doorzettingsvermogen en moed om door te gaan, vertelde ze aan AVROTROS.

De tekst gaat verder onder de video.

Dion Cooper

Waar Mia gaat, zien we vandaag de dag ook Dion Cooper. Toch gaat ook de carriére van Dion Cooper al way back. Zijn levensavontuur begon namelijk op 29 november 1993 toen hij geboren werd in Wassenaar. Ook hij had de (muzikale) smaak al vroeg te pakken.

Op zijn vijftiende pakte Cooper voor het eerst zijn gitaar op en sindsdien heeft hij die niet meer losgelaten. In de jaren die volgden ging Cooper er volledig voor: hij combineerde het gitaarspelen met zingen en schreef uiteindelijk zijn eigen nummers. Dat beviel hem goed, want in 2015 deed hij mee aan The voice of Holland. Hij zong het nummer Feeling Good van Michael Bublé en met succes: op het laatste moment draaiden de stoelen van Marco Borsato en Ali B om. Hij kwam niet verder dan The Battles, waarin hij het opnam tegen Brace, die van Ali B door mocht.

Na zijn deelname aan The voice of Holland bracht Dion Cooper zijn eerste EP Too Young Too dumb uit. Hier gooide hij al snel de single Fire, die hij samen met zangeres Maxine zong, achteraan. Met die twee hits sleepte Cooper binnen een paar maanden al bijna een miljoen streams binnen. Het succes bleef ook Duncan Laurence niet onopgemerkt: in 2021 trad Dion op als support act tijdens de tour van Duncan Laurence.

‘Bring the joy’ is het mantra waarmee Dion zijn muziek en leven inspireert. Hij is op een reis om de beste versie van zichzelf te worden en wil al het geluk, de kennis en de vreugde die hij onderweg verzamelt delen met de wereld, vertelde hij aan AVROTROS. Hij omschrijft zijn muziekstijl als classic rock meets singer songwriter, oftewel Bryan Adams meets Harry Styles.

De tekst gaat verder onder de video.

Mia en Dion passen songfestivalnummer aan

‘Vechten al zes maanden’

Hoe kennen Mia en Dion elkaar?

Geloof het of niet, maar tot twee jaar geleden waren Mia Nicolai en Dion Cooper total strangers van elkaar. Daar kwam een einde aan toen ze door Duncan Laurence aan elkaar werden gekoppeld. Er was in no-time een muzikale klik tussen de twee, doordat zowel hun stemmen als muzikale boodschappen bij elkaar passen.

Hierover zei het duo tegen AVROTROS: “Het Songfestival is hét podium waar mensen kunnen zien wat je als artiest te brengen hebt. Na al die jaren hard werken aan het vertalen van ons gevoel in muziek is dit een geweldige kans om op zo’n grote schaal ons verhaal te vertellen. Het voelt fantastisch en nog een beetje onwerkelijk dat de selectiecommissie van AVROTROS voor onze song heeft gekozen, maar we zijn er klaar voor om Europa iets positiefs te brengen.”

Bron: Avrotros Wikipedia

Fabienne KamphuisBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden