Het raarste aan Robinson dit seizoen: er gaat nooit iemand écht naar huis? Beeld Screenshot
Het raarste aan Robinson dit seizoen: er gaat nooit iemand écht naar huis?Beeld Screenshot

Het raarste aan Robinson dit seizoen: er gaat nooit iemand écht naar huis?

Expeditie Robinson nummer 7 van dit seizoen. We zijn weer bij de oud-expeditieleden. De recap: er is een pact tussen de vrouwen op tweedekanseiland. Stefano is daar nu aangekomen, Rob is vorige keer weggestemd - ondanks de afspraak over nieuwkomers wegstemmen en Sterrin is onderweg vanaf Kamp Noord.

Stefano is er nu bij op tweedekanseiland. Gaan ze terug naar hun oude vertrouwde tactiek 'eigen kampie eerst' of kiezen ze de zwakste schakel en laten ze Stefano blijven? De nieuwkomer begint goed: hij leert het kamp tandenpoetsen met houtskool. 't Is nogal een gek gezicht, volwassen mensen die iets wits met hun vingers op hun tanden smeren.

Er wordt overlegd over vissen en Stefano geeft aan alle kanten advies - je ziet dat 'ie z'n best doet. Hij dacht met kamp Noord al op duivelseiland te zitten, maar dit eiland voelt voor hem als een gevangenis. “Een rots met naaldbomen in de regen” - maar Stefano gaat ervoor en gaat niet opgeven: hij wil gaan voor de verrassing dat kamp Noord hem weer tegenkomet en dat ze trots op hem kunnen zijn (zoete vent). Hij wil zijn nieuwe groep duidelijk maken dat hij geen lui mens is en dat gaat goed. Saar, Anouk en Steef gaan slakken zoeken om te eten en terwijl iedereen ligt te chillen in de zon, is Stefano druk met slakken bakken samen met Loiza.

Ze zitten ook wel nog met Rob in hun maag, dat ze hem ondanks dat ze afspraak die ze hadden. Loek wil graag de vaste kern houden, maar Saar vindt dat toch lastig - "joe joe bye bye toedeloe, terwijl iemand zijn best doet", is niet Saars stijl. Dat meldt ze ook aan de andere vrouwen: het vrouwenpact. Ze willen met de vijf vrouwen op het eiland invloed gaan uitoefenen, zodat zij meer impact maken. Ze vinden het namelijk toch lastig om zomaar de nieuwelingen naar huis te sturen en geen kans te geven. En bovendien: iedereen loves Stefano. Die heeft het trouwens door, het vrouwenpact, maar zodra hij dat oppert bij de mannen zijn zij ervan overtuigt dat het niet bestaat: "Nee, zo gaat dat hier niet. Er is hier geen verdeeldheid." Oeps.

Proeftijd

Proeftijd! Het ziet er wederom heftig uit. Sieneke wil niet zwemmen, want ze heeft geen zwemdiploma en Stefano wil gaan voor immuniteit. Kaj legt de proef uit: snelheid en behendigeid zijn de skills. Er zijn drie obstakels, met zakjes en twee schijven. De schijven moeten via een plank op een paal komen. Uiteindelijk moeten er drie schijven op de palen liggen en dan wordt de proef gewonnen (snap jij het nog?). Stefano denkt veel te hebben aan zijn knikker- en sjoelervaring.

Terwijl iedereen het water inloopt, is Loek een soort vlinderslag aan het doen, waardoor hij op een soort dier lijkt dat gaat verdrinken. Jayjay is de eerste die een zakje heeft. Stefano overwint zijn hoogtevrees en uiteindelijk heeft iedereen een zakje aan aan land, behalve Sieneke. Jayjay gaat als een trein, met zijn tweede zakje. Sieneke wil ook gaan springen, maar ze durft niet. Het is zo lief dat iedereen haar aanmoedigt: "kom op Sien, je kan het."

JayJay is de eerste die gaat “sjoelen”, maar dat gaat niet zo soepeltjes. Anouk sjoelt vaak en wenst dat ze meer haar best had gedaan en minder had gedronken op de sjoelavonden met vrienden. Inmiddels is iedereen aan het sjoelen, maar is Sieneke nog steeds op zoek naar de derde zak. JayJay heeft schijf nummero twee erop liggen en Sieneke heeft eindelijk haar laatste zakje aan land. En JayJay wint! Met een echte oerkreet.

Dat betekent dus dat Stefano’s lot in handen ligt van het kamp tijdens de eilandraad en hij hoopt dat ie Sieneke er nog uit krijgt. Hij gaat proberen de mannen te overtuigen - de mannen vinden hem heel aardig en geven aan dat het “een gevecht tussen hart en hoofd is”.

Lees ook: Expeditie Robinson napraat #6: Een knutselworkshop op kamp Noord: twee visnetten

Eilandraad!

JayJay heeft immuniteit gewonnen, dus die blijft sowieso zitten. En here comes Sterrin! Meteen een knuffel aan Stefano - die kennen elkaar natuurlijk van het vorige kamp. Do zet haar immuniteit wederom niet in. Stemmen! Tja. Toch Stefano. Vind ik zielig hoor. Zou hij dan nu echt naar huis gaan? Of naar afvallerseiland??????? Jahoor! Hiij hoeft niet weg. Kaj vindt het zelf volgens mij ook een beetje raar: “Je gaat nog steeds niet naar huis”, zegt hij. En met een brief en fakkel vertrekt 'ie richting Rob en John. Zin in!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: © Screenshot RTL 4

Selien KosterScreenshot

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden