Grensoverschrijdend gedrag bij ‘Temptation Island Love or Leave’: meerdere meldingen gedaan Beeld Videoland
Grensoverschrijdend gedrag bij ‘Temptation Island Love or Leave’: meerdere meldingen gedaanBeeld Videoland

Grensoverschrijdend gedrag bij ‘Temptation Island Love or Leave’: meerdere meldingen gedaan

Er zijn meerdere meldingen van grensoverschrijdend gedrag gedaan door oud-deelnemers van het tv-programma Temptation Island Love or Leave. Shownieuws sprak met deze voormalige kandidaten en laat weten ook schriftelijk bewijsmateriaal in handen te hebben.

Melding bij Mores

De afgelopen weken zijn de voormalige deelnemers in gesprek gegaan met Shownieuws. Het betreft kandidaten uit meerdere seizoenen van Tempa. Een aantal heeft ook melding gedaan bij Mores. Dat is een meldpunt voor ongewenst gedrag binnen de culturele en creatieve sector van Nederland. De redactie van Shownieuws benoemt dat de deelnemers anoniem willen blijven. Ook delen ze geen details, omdat ze bang zijn voor eventuele consequenties.

Traumatische ervaring

“De reden dat ik een melding bij Mores heb gedaan is, omdat ik mij heel onveilig, machteloos en gediscrimineerd voelde. Daarnaast ben ik voor mijn gevoel geestelijk en mentaal mishandeld en heb ik te maken gehad met machtsmisbruik”, aldus een oud-deelnemer. “Als je eenmaal in de villa zit, kan je geen kant meer uit. Je hebt geen telefoon, je hebt helemaal niks. Dan moet je dus verplicht naar hen luisteren. (...) Tot op heden heb ik er nog steeds last van. Ik kan zeggen dat ik een traumatische ervaring heb overgehouden aan het programma.”

Een andere oud-kandidaat heeft melding gedaan bij Mores. “Ik hoop dat de manier waarop ze mensen behandelen en kapot maken stopt. Ik heb mij heel erg onveilig gevoeld en voelde mij bedreigd. Zeker voor een langere periode. Ik heb er tot heden nog steeds last van en denk dat ik voor het leven een beschadiging heb opgelopen.” Mores deelt niet of er daadwerkelijk meldingen zijn gedaan over Temptation Island.

Lees ook Vrouwenfanclub F1 wil in gesprek over grensoverschrijdend gedrag tijdens Formule 1-races

Eén melding

De producent van de serie, SimpelZodiak, is niet op de hoogte van eventuele meldingen bij Mores. Dat laten ze weten aan Shownieuws. Wel zeggen ze. “Het stemt ons enigszins positief dat de betreffende kandidaten het meldpunt Mores.online weten te vinden. Tegelijkertijd streven wij ernaar dat kandidaten zich veilig genoeg voelen om zich ook tot ons te richten. We zullen altijd in gesprek om de situatie helder te krijgen en het probleem samen op te lossen en zo ook te kunnen leren van specifieke situaties.”

Daarnaast doen ze uit de doeken dat er bij hen één melding gedaan is. “Er is een melding bij ons bekend van één kandidaat die achteraf niet blij was het met programma. Daar zijn we over in gesprek gegaan en hebben we met elkaar opgelost.” Ook RTL benoemt op de hoogte te zijn van maar één melding. “Er is bij ons één melding bekend en dit is door de producent met zorg opgepakt en naar tevredenheid van alle partijen opgelost”, stelt een woordvoerder.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Shownieuws | Beeld: Videoland

Fleur HartmanVideoland

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden