borstkankervaccin Beeld Getty Images
borstkankervaccinBeeld Getty Images

Goed nieuws: baanbrekend borstkankervaccin heeft veelbelovende resultaten

De afgelopen twintig jaar heeft een team van onderzoekers van de University of Washington School of Medicine (UWSM) gewerkt aan een vaccin tegen borstkanker. Borstkanker is een van de dodelijkste vormen van kanker ter wereld, meer dan zeven miljoen vrouwen lijden eraan.

UWSM deelt de veelbelovende resultaten van het vaccin.

Eerste fase borstkankervaccin

Onlangs publiceerde de onderzoekers de resultaten van de eerste fase bij mensen van hun borstkankervaccin in het tijdschrift JAMA Oncology. Het experimentele borstkankervaccin bleek veilig tijdens de fase één-onderzoeken. Ook bleek het vaccin zeer effectief bij het voorkomen van de groei van kankertumorcellen (HER2).

Drukke ic’s door RS-epidemie onder kinderen

wat is het virus en is het gevaarlijk?

Baanbrekende ontdekking

Hoge niveaus HER2-eiwit in de lichamen van vrouwen veroorzaken de meest complexe, agressieve en snel verspreidende vorm van borstkanker. Het vaccin zou dus een baanbrekende ontdekking kunnen zijn. Momenteel zijn de onderzoekers bezig met proeven in fase twee. Duimen dus dat dit een succes wordt!

Bron: The Happy Broadcast

Fleur HartmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden