Topless Beeld Getty Images
ToplessBeeld Getty Images

‘Free the nipple!’ Het is tijd voor topless zwemmen in Amsterdam

Topless zwemmen in een openbaar zwembad in Nederland is op dit moment verboden. Maar in Amsterdam willen ze er voor zorgen dat iedereen wél zonder bikinitop mag zwemmen. Let's go topless!

Wethouder Sofyan Mbarki (Sport) zegt in ‘onze vrije stad’ werk te willen maken om de badkledingsvoorschriften te veranderen.

Weg met dat topje

Topless zwemmen is in Berlijn al een tijdje mogelijk en ook in Barcelona ben je niet verplicht om een topje te dragen in publieke zwembaden. In Nederland geldt de standaard: mannen in zwembroek, vrouwen in bikini of badpak.

Het Amsterdamse stadsbestuur wil van deze standaard afwijken en topless zwemmen toch mogelijk maken. Raadslid Ilana Rooderkerk (D66) vindt namelijk dat de voorschriften discriminerend zijn en mensen beperken.

“Als de wens er is, moeten we gaan kijken hoe we dit gaan organiseren in onze vrije stad,” reageerde wethouder Sofyan Mbarki. Volgens Mbarki zijn er wel signalen nodig van de Amsterdammers zelf dat ze zwemmen zonder bikinitop belangrijk vinden. Rooderkerk reageerde dat zij dit net zelf gezegd had. “Volgens mij is dat een duidelijk signaal. Free the nipple!” Wie weet kun je in Amsterdam binnenkort topless zwemmen! Heerlijk toch?

Wat vind jij: moet er in heel Nederland de mogelijkheid komen om topless te zwemmen?

Bron: Het Parool

Merel DuitGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden