Mischa over adoptie Beeld Jinek
Mischa over adoptieBeeld Jinek

Eva Jinek in tranen door hartverscheurende adoptieverhaal Mischa Blok

Mischa Blok deelde woensdagavond bij Jinek haar hartverscheurende adoptieverhaal en de zoektocht naar haar moeder. Dat eindigt aan tafel, en bij de kijkers thuis, in tranen. “Het is onmogelijk dat het mogelijk werd”, aldus Mischa.

Jaren lang werd Mischa leugens over haar verleden verteld en nu is de waarheid eindelijk aan het licht gekomen.

Vondeling in Korea

In haar adoptiedossier staat dat Mischa op tweejarige leeftijd te vondeling is gelegd, waarna ze door Nederlandse ouders is geadopteerd. Het duurde jaren voordat ze begon te twijfelen aan dit verhaal, pas toen ze met haar zoontje aan het wandelen was, ging er een belletje rinkelen. “Je kunt een kind van twee niet te vondeling leggen, want die komt achter je aanlopen”, vertelt ze.

Toen Mischa nog maar acht maanden oud was, verliet haar vader het gezin voor een andere vrouw. Om voor Mischa te kunnen zorgen, gaf haar moeder haar aan de oma van Mischa’s vaders kant. Toen haar vader een kind kreeg met zijn nieuwe vrouw, besloot hij Mischa af te staan - zonder dat haar moeder daar iets van wist.

Eindelijk contact

Mischa wist haar biologische vader te achterhalen en ontmoette hem uiteindelijk. Toch was het verhaal niet compleet zonder haar echte moeder. Na een lange, zware zoektocht, ontmoette ze haar eindelijk in Seoel.

Het fragment dat Mischa haar moeder, vol tranen, in de armen vliegt, raakt de tafelgasten bij Jinek enorm. “Iedereen weet inmiddels dat ik een vreselijke huilebalk ben, maar bij deze mag het echt vind ik”, zegt host Eva Jinek.

Wil je het fragment terugkijken? Die vind je hier.

Bron: RTL Boulevard

Lisa CostersJinek

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden