Eva Jinek en Karsu Dönmez
 Beeld RTL Boulevard
Eva Jinek en Karsu DönmezBeeld RTL Boulevard

Eva Jinek houdt het niet droog tijdens interview met Karsu over de aardbeving

Het is vast niet aan je aandacht ontglipt: in de nacht van 6 februari heeft een zware aardbeving in het zuidoosten van Turkije en in het noordwesten van Syrië een eind gemaakt aan duizenden levens. De Turkse zangeres Karsu (32) deelt haar zorgen met Eva Jinek.

Het aantal doden en gewonden blijft oplopen. Drie dagen na de ramp worden nog steeds mensen uit het puin gehaald en staat de teller in totaal op bijna 19.000 doden. Karsu vreest voor haar familieleden die onder het puin liggen.

‘Mijn oom is zelf maar gaan graven met zijn handen’

Aan tafel bij Eva Jinek vertelt Karsu dat haar nicht onder een gebouw ligt samen met haar man en zoon. Omdat de bulldozer maar niet kwam om hun te bevrijden besloot haar oom zelf te graven. “Ik heb nog een andere nicht maar daar kijkt niemand naar om, want dat is iets verder. Ze komen daar niet”, zegt Karsu in tranen.

Bekijk hieronder het fragment waarin ook bij Eva Jinek de tranen in de ogen sprongen:

Lichpuntjes

Gelukkig zijn er momenteel veel inzamelacties gestart. Zo hebben velen zelf het initiatief genomen om zo'n actie te starten. Denk aan: het inzamelen van kledingstukken, maar vooral geld. Giro555 en het Rode Kruis zetten zich ook in voor de rampen in deze landen.

Je kan de slachtoffers in deze landen ook steunen door het kookboek van Karsu te kopen. “Die zit nu in de pre-sale en alles wat ik daaraan verdien gaat naar Turkije", besluit ze.

Bron: RTLnieuws

Halima TamimiRTL Boulevard

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden