Een dagje vulva's spotten? Ja, het kan in de Pussy Gallery! Beeld Getty Images
Een dagje vulva's spotten? Ja, het kan in de Pussy Gallery!Beeld Getty Images

Een dagje vulva's spotten? Ja, het kan in de Pussy Gallery!

De Pussy Gallery: de nieuwste attractie (maar let op, je kan er niet in!) van de KamaSutrA beurs. Een tentoonstelling die óók een maatschappelijke rol vervult, vindt beursmanager Mariska van den Hout. "Vrouwen stellen daar de diversiteit van de vulva tentoon. Veilig en anoniem. De boodschap van deze attractie is duidelijk: elke vrouw is mooi op haar eigen manier."

Vrouwen stellen daar hun vulva tentoon aan het publiek. Een gordijn ter hoogte van hun middel verzekert de dames van anonimiteit. Wel zo fijn, als je met de (voor)bips bloot gaat.

De KamaSutrA beurs is al jaren spraakmakend. "We doorbreken taboes," zegt Van den Hout. "En dat is meer dan ooit nodig. De samenleving wordt steeds preutser en er is meer en meer sprake van polarisatie."

Ideaalbeeld

"In de porno-industrie en online wordt voortdurend een ideaalplaatje geschetst als het gaat om het menselijk lichaam. En hoe dat eruit zou moeten zien. Het is ook onze verantwoordelijkheid om te laten zien dat iedereen mooi is. Op zijn eigen manier. Dat doen we natuurlijk wel op een spraakmakende manier. In de Pussy Gallery worden echte vulva's tentoongesteld. Ze kunnen natuurlijk niet door bezoekers aangeraakt worden, maar we illustreren zo wel – effectiever dan ooit – dat iedereen anders is en mooi op zijn eigen manier. Daar gaat het om."

Vrouwelijke bezoekers die zichzelf willen tonen zijn welkom. "Ze kunnen dan zelf op de speciale stoelen plaatsnemen. Exhibitionisme krijgt bij ons alle ruimte."

Lees ook Waarom je niet áltijd voor een quicky moet gaan

Grootste erotische lifestyle evenement

Als gevolg van corona was het grootste erotische lifestyle evenement van Europa lange tijd van het toneel verdwenen. "Nu zijn we in volle glorie terug," jubelt Van den Hout. "En we mogen ons op massale belangstelling verheugen. Dat bewijst meer dan ooit de kracht, relevantie en het bestaansrecht van deze unieke beurs. Er komen dit weekend duizenden bezoekers naar Utrecht. Dat is een absoluut record."

Wil je zelf de Pussy Gallery bewonderen? De KamaSutrA beurs is van 22 tot 25 september in de Jaarbeurs in Utrecht.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Getty Images

Lisa CostersGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden