Edino Beeld GettyImages
EdinoBeeld GettyImages

Edino van Dorsten zet zich in: ‘Ik weet hoe het is om op te groeien in een gezin waar veel spanningen zijn’

Edino van Dorsten is door Stichting Het Vergeten Kind, een organisatie die zich inzet voor kinderen in Nederland die niet veilig en liefdevol opgroeien, als nieuwe ambassadeur gepresenteerd. Van Dorsten werd zaterdag tijdens het kinderevenement Heppie Factory benoemd tot de nieuwe ambassadeur.

Edino van Dorsten, bekend van de kinderen van Ruinerwold, is de nieuwe ambassadeur van stichting Het Vergeten Kind. Hij zet zijn eigen ervaringen in om kwetsbare kinderen te helpen.

Rolmodel

Van Dorsten is een van de kinderen van Ruinerwold, de kinderen die in een afgelegen boerderij bij het Drentse dorp een geïsoleerd leven leidden. De 29-jarige Van Dorsten hoopt met zijn eigen ervaringen een positief rolmodel te zijn voor andere kinderen. “Ik weet hoe het is om op te groeien in een gezin waar veel spanningen zijn, waar je altijd op je hoede moet zijn, en gestraft worden bij het dagelijks leven hoorde. Zo opgroeien vormt je en doet wat met je zelfbeeld”, aldus de nieuwe ambassadeur.

Kwetsbare kinderen

De Heppie Factory is een evenement opgezet voor kinderen, dit is een dag vol georganiseerde workshops en activiteiten voor kinderen vanuit gezinshuizen en leefgroepen. Van Dorsten wil zich graag inzetten voor deze kwetsbare kinderen in Nederland. Ook geeft hij alle kinderen “die nu opgroeien in gezinnen waar het niet fijn is” mee de moed niet op te geven. “Het wordt beter!”, zo deelt hij. Tijdens het evenement helpen ook andere ambassadeurs van de stichting mee om de aanwezige kinderen een fijne dag te bezorgen. Zo zijn onder anderen Jamai Loman en Juvat Westendorp ook aanwezig.

Bron: ANP, Linda

Julia LeijzerGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden