The voice Beeld Brunopress
The voiceBeeld Brunopress

Duidelijkheid in The Voice-schandaal: déze BN'ers worden vervolgd voor zedendelicten

Er is eindelijk meer duidelijkheid over de zedenzaak rondom The Voice of Holland. Het Openbaar Ministerie gaat meerdere BN’ers vervolgen voor verkrachting of aanranding. Een aantal worden echter niet vervolgd.

Bandleider Jeroen Rietbergen, coach Ali B en coach Marco Borsato zijn betrokken bij deze zedenzaak en hebben nu meer duidelijkheid over een vervolg.

BN’ers vervolgd voor zedendelicten

Het Openbaar Ministerie gaat zowel Jeroen Rietbergen als Ali B vervolgen. Bij Jeroen gaat het om een aangifte van verkrachting die ex-deelnemer Nienke Wijnhoven deed tegen hem. Bij Ali B gaat het om één geval van aanranding en twee gevallen van verkrachting. Tegen Ali B was nog een aangifte van verkrachting gedaan, maar die is geseponeerd omdat daar geen strafbare feiten werden geconstateerd.

Zanger Marco Borsato wordt niét vervolgd. Het onderzoek tegen Marco rond The Voice wordt bij gebrek aan bewijs geseponeerd, meldt het OM. Zelf deed Marco een tegenaangifte ‘van het doen van een valse aangifte’. Daar is verder nog niks over bekend.

Eerder is al een zaak naar TVOH-regisseur Martijn N. geseponeerd, ook wegens gebrek aan bewijs.

Gevoel van erkenning

Nienke Wijnhoven, een van de slachtoffers, laat via haar advocaat Sébas Diekstra weten dat ze eindelijk erkenning voelt voor wat er met haar is gebeurd. Ze geeft aan dat ze zich gehoord voelt en haar ervaringen niet zijn verdraaid of gebagatelliseerd. Ze laat andere slachtoffers weten: “Het ligt niet aan jou en je bent niet alleen.”

Bron: AD

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden