Beautiful African American woman smelling the soft, fresh and natural scent of pink flowers in spring in bloom. Concept of softness, delicacy, purity, femininity, dream of relaxation. Beeld Getty Images
Beautiful African American woman smelling the soft, fresh and natural scent of pink flowers in spring in bloom. Concept of softness, delicacy, purity, femininity, dream of relaxation.Beeld Getty Images

Dít is wanneer het ein-de-lijk lente wordt

De lente is begonnen! Voor veel mensen kan niet snel genoeg de zon gaan schijnen. Maar wat kunnen we dit jaar verwachten van het overgangsseizoen?

Koud april

Dit jaar is er iets bijzonders aan de hand. Elke jaar verdwijnt de poolwervel, een lagedrukgebied rond de polen, in de lente. Maar dit gebeurt niet vaak voor de lente is begonnen, dat is dit jaar wel het geval. Hiermee bestaat de kans dat april een koude maand wordt. Een periode waarin de poolwervel verstoord is kan lang invloed hebben op het lenteweer.

Later warmer

Hoewel april dus nog een koude maand kan worden, komt het snel goed. In de loop van april is de verwachting dat het warmer wordt en aanhoud in mei. De lente in z’n geheel kan op een normale temperatuur uitkomen maar dan wel met grote verschillen aan het begin en het eind. Maak je tuin of balkon alvast gereed, want door een verregaande hogedrukinvloed is er veel kans op zon.

Bron: Weer.nl

Lotte HesselingGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden