Directeur voetbalzaken Marc Overmars weg bij Ajax na grensoverschrijdende berichten Beeld BrunoPress
Directeur voetbalzaken Marc Overmars weg bij Ajax na grensoverschrijdende berichtenBeeld BrunoPress

Directeur voetbalzaken Marc Overmars weg bij Ajax na grensoverschrijdende berichten

Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, vertrekt per direct bij de club. Hij heeft een tijd lang grensoverschrijdende berichten naar meerdere vrouwelijke collega’s gestuurd. Dat meldt Ajax op de website van de club.

Overschreden grenzen

Marc Overmars laat weten: “Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk.” Hij voegt daar nog aan toe dat hij zich kapot schaamt.

“Ik bied mijn excuses aan. Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in. Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax”, aldus Overmars. Hij geeft aan dat dit een grote impact heeft op zijn privéleven. Daarom verzoekt hij iedereen om hem en zijn gezin met rust te laten.

Lees ook: Catherine Keyl over seksueel grensoverschrijdend gedrag: ‘Je kunt als man toch gewoon zeggen dat iemand dat niet moet doen?’

Veilig werkklimaat

Algemeen directeur Edwin van der Sar reageert in een persbericht. “Ik vind de situatie voor iedereen afschuwelijk. Ik voel me vanuit mijn rol ook verantwoordelijk om de collega’s te helpen. Een veilig werkklimaat is heel belangrijk, voor iedereen bij Ajax. We gaan daar de komende tijd nóg meer aandacht aan besteden.”

Ook Leen Meijaard van de Raad van Commissarissen van Ajax geeft een reactie: "Dit is een dramatische situatie voor iedereen die hier op enigerlei wijze bij betrokken is. Het is ingrijpend voor de vrouwen die met het gedrag te maken hebben gehad. Toen wij geluiden hierover opvingen, hebben we meteen gehandeld, daarbij zorgvuldig gewikt en gewogen wat het beste was om te doen." Hij voegt toe dat Overmars echt grenzen overschreden heeft. "Verdergaan als directeur was geen optie, dat zag hij zelf ook", aldus Meijaard.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: De Telegraaf | Beeld: BrunoPress

Fleur HartmanBrunoPress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden