Deze 'what the fuck'-weetjes over de aarde weet je waarschijnlijk nog niet Beeld Getty Images
Deze 'what the fuck'-weetjes over de aarde weet je waarschijnlijk nog nietBeeld Getty Images

Deze 'what the fuck'-weetjes over de aarde weet je waarschijnlijk nog niet

Wij bevinden ons op planeet aarde, enorm groot en vol met verschillende mensen. Op het nieuws krijg je dagelijks te horen en te zien wat er speelt in de wereld, maar er zijn zo veel plekken en feiten waar wij niets van afweten. Deze 'what the fuck'-weetjes zetten wij voor je op een rijtje.

1. Een ruimtebegrafenis

Een grote groep mensen hebben een diepe interesse in alles wat zich in de ruimte bevindt en ermee te maken heeft. Het is dus niet vreemd dat een deel van deze mensen droomt van een uitvaart in de ruimte. Momenteel is het nog niet mogelijk om je hele uitvaart plaats te laten vinden in de ruimte, maar er worden wel al ruimtebegrafenissen aangeboden. Het lichaam wordt in een raket geplaatst en de ruimte in geschoten, waar het vervolgens voor altijd zal blijven rondzweven. De eerste ruimtebegrafenis vond in 1997 plaats en het is vandaag de dag nog steeds mogelijk om voor dit bijzondere afscheid te kiezen.

2. Tesla in de ruimte

Een ander opmerkelijk ruimtefeitje is de zwevende Tesla. Afgelopen februari lanceerde SpaceX de allereerste Falcon Heavy-Raket met aan boord een rode elektrische Tesla Roadster. Die auto zweeft nu nog steeds ergens in de ruimte rond op een afstand van zo'n 3.720.750 km van de aarde. Via Whereisroadster.com kun je zien waar en op welke afstand de auto zich nu bevindt.

3. Een van de best bewaarde recepten ter wereld

Het recept voor Coca-Cola is een van de best bewaarde geheimen ter wereld - en het blijft geheim omdat het is weggestopt in een streng beveiligde kluis. Het goedje werd in 1886 gebrouwen door John Pemberton in Atlanta, Amerika. Sinds dat moment wordt de formule heel goed bewaakt.

Maar een klein aantal mensen heeft het recept in handen gehad. Het frisdrankbedrijf werd in 1919 overgenomen door een groep investeerders van Ernest Woodruff. Daarna heeft het recept bij twee andere banken gelegen en tot slot besloot het bedrijf om het beroemde recept naar het Atlanta Museum te verplaatsen. Hoewel het museum elk jaar veel toeristen trekt, zijn er maar weinig personen belangrijk genoeg om de kluis te mogen betreden. Het recept wordt dus nog altijd superstreng bewaakt.

4. Poel die alles in steen verandert

Je zal vast weleens gehoord hebben van de Griekse halfgod, Medusa. Zij kan je met één simpele blik in steen veranderen. Gelukkig bestaat deze god niet echt, maar er is wel een poel die bijna net zo duister en griezelig is en ongeveer hetzelfde doet.

In Knaresborough, Engeland, bestaat er namelijk een waterpoel in de vorm van een schedel die alles wat je erin gooit binnen no-time in steen verandert. Dit komt door het water dat er doorheen stroomt. In verhouding bevat dit water veel meer mineralen dan gemiddeld. Als je iets in die poel gooit, creëert het water een soort stenen schil om het voorwerp. Heb je je telefoon of portemonnee erin laten vallen? Dan herken je binnen drie tot vijf maanden jouw verloren voorwerpen niet meer terug. Een soort van Medusa in slow motion dus.

Lees ook Stevig in je schoenen: déze sterrenbeelden kennen geen onzekerheid

5. North Sentinel eiland

North Sentinel is een heel klein eiland dat enorm geïsoleerd is van de buitenwereld. De mensen die er wonen zijn nauwelijks in contact geweest met de 'moderne' mensen. Dit hebben ze voornamelijk te danken aan hun geografische positie in de wereld. Scheepvaartroutes komen er niet in de buurt; het eiland is omgeven door een ondiep rif zonder enige havens om überhaupt aan te kunnen meren. Daarnaast hebben de eilandbewoners zichzelf altijd al goed weten te verdedigen, omdat ze erg gesteld zijn op hun privacy en woonplaats.

Echter zijn ze wel al eens in contact geweest met de buitenwereld. In de afgelopen 200 jaar hebben buitenstaanders het eiland meerdere malen bezocht, en dat liep vaak slecht af voor beide partijen. Zo zijn er in 2006 twee schipbreukelingen op het eiland aangespoeld en vervolgens vermoord door de stam.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: alletop10lijstjes | Beeld: Getty Images

Renée KoopmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden