wallen Beeld Getty Images
wallenBeeld Getty Images

De Wallen gaan verkassen: hét sekswalhalla van Amsterdam krijgt een nieuwe plek

Zowat de hele wereld is bekend met het Red Light District van Amsterdam: de Wallen. Echter maakte burgemeester Femke Halsema donderdag drie mogelijke locaties bekend waarnaar de rosse buurt moet verkassen.

De zoektocht naar een nieuwe locatie voor het sekswalhalla is al jaren bezig.

Drie locaties

De rode buurt gaat verhuizen. Femke Halsema maakte drie locaties bekend, waaruit nog gekozen moet worden. Twee daarvan liggen in Zuid-Amsterdam bij de RAI, de andere locatie ligt in Noord, op de NDSM-Werf. Volgens de burgemeester zijn deze plekken goed bereikbaar, ook zijn er al bezoekersstromen vanwege horeca en evenementen.

Halsema wil minder roodverlichte ramen in het gebied van de Wallen, om zo de binnenstad meer leefbaar te maken. De Amsterdamse sekswerkers trekken naast zo’n 200.000 klanten per jaar ook enorm veel (dronken) toeristen. Een erotisch centrum zou ook veiliger zijn voor de sekswerkers zelf.

Erotisch centrum

Het moet een ‘kwalitatief hoogwaardig’ centrum worden met zo’n honderd kamers. Deels zullen de bekende, roodverlichte ramen blijven, maar er komen ook kamers zonder een venster. Er komt ruimte voor horeca, een burlesque- of stripclub en allerlei andere vormen van seksentertainment. Veiligheid staat voorop, maar goede faciliteiten voor de sekswerkers en anonimiteit voor de klanten is ook belangrijk

Twijfel over hulporganisatie Giro555

Waar komt dat wantrouwen vandaan?

Nieuwe Wallen

Er is onrust in de stad sinds de aankondiging van Femke Halsema. Veel politici vrezen overlast en criminaliteit in hun wijk. Sekswerkers lieten aan de gemeente weten dat ze zelf ook niet stonden te springen om een verhuizing. De stadsdeelcommissies brengen een advies uit over de drie locaties. Burgers krijgen dan ook de kans om er iets over te zeggen. Vervolgens bepaalt het college de definitieve locatie van de ‘nieuwe Wallen’.

Bron: De Telegraaf

Fleur HartmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden