droomvlucht Beeld still YouTube Efteling
droomvluchtBeeld still YouTube Efteling

De Droomvlucht wordt vernieuwd: bekende Efteling-elfjes krijgen ook andere huidskleuren

De Droomvlucht in De Efteling is under construction. 4 maart gaat de attractie weer open en dan zullen er ook elfjes met andere huidskleuren dan wit te zien zijn, meldt Efteling-woordvoerder Steven van Gils donderdag.

Wat vind jij van deze ontwikkeling?

Andere huidskleur

Van Gils benoemt dat elf elfjes een andere huidskleur hebben gekregen. “De rest is wit gebleven”, vertelt hij. Het veranderen van de huidskleur is niet per se het gevolg van klachten, deelt de woordvoerder. “Het kan een enkele keer benoemd zijn, maar we hebben geen aanhoudende klachten gehad. Het is echt een besluit van onszelf.”

Afspiegeling van de samenleving

Van Gils: “Wij willen dat het een afspiegeling is van de samenleving en dat kinderen zich kunnen herkennen.” Plannen om andere attracties diverser te maken, zijn nog niet bekend. “Het is nu dat de Droomvlucht verbouwd wordt we in dit geval hebben besloten om elfjes meerdere kleuren te geven: wit, zwart en alles ertussenin.”

Attractie gesloten

Sinds 31 oktober 2022 is de attractie gesloten vanwege onderhoud. Dat was ook wel nodig, want sinds de opening in 1993 (!) is de Droomvlucht niet meer vernieuwd. Niet alleen de elfjes krijgen een touch up. Ook worden er stukken staal vervangen, krijgen lampen duurzamer led en worden grote stukken van het decor opgeknapt. “Het was echt toe aan vervanging, mensen gaan zien dat het er frisser uitziet.”

Bekijk hier een video over de renovatie.

Bron: AD

Fleur Hartmanstill YouTube Efteling

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden