Claudia de Breij Beeld BrunoPress
Claudia de BreijBeeld BrunoPress

Claudia de Breij laat zich in oudejaarsconference uit over De Wereld Draait Door

Claudia de Breij heeft zelf niet te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag bij De Wereld Draait Door. Dat zei de cabaretière in haar oudejaarsconference.

Te gast bij DWDD

De cabaretier was oud-presentatrice en regelmatig te gast bij de talkshow. In haar voorstelling laat ze zich voor het eerst uit over het veelbesproken Volkskrantartikel over de situatie achter de schermen van de talkshow. In haar conference voerde de cabaretière een fictief telefoongesprek met een medewerker van een talkshow die haar uitnodigde om langs te komen om over het onderwerp te praten. De man vroeg haar of zij ook grensoverschrijdend gedrag had ervaren bij DWDD. “Nee, ik niet”, antwoordde De Breij. “Maar ik zat anders in die hiërarchie.”

Eerste reactie

De Breij vertelde eerder al de conference te gebruiken om te reageren. “Veel mensen, of nou ja, veel tv-programma’s en andere instanties die om content verlegen zitten, vragen mij naar een reactie op de onthullingen over DWDD”, schreef De Breij op Instagram. “Wat ík daarover te zeggen heb? Dat leent zich niet voor een soundbite. Daar heb ik wat meer ruimte voor nodig. Die ruimte heb ik in mijn oudejaarsconference, dus dat komt goed uit! Ik heb hier zéker iets over te zeggen, maar graag op mijn eigen podium.”

Bron: ANP

Lotte HesselingBrunoPress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden