null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Christina (35) werd gepest op werk: ‘Ik had zo veel stress, dat het uitliep op een zware depressie’

Pesten op de werkvloer komt veel meer voor dan je waarschijnlijk denkt. Zo heerst er onder meer bij NOS Sport, de grootste sportredactie van Nederland, een cultuur waarin vrouwen zich onveilig voelen en een giftig klimaat waarbij sommige mensen al jaren de hand boven het hoofd gehouden wordt.

Christina (35) kan helaas meepraten over werken op een plek met een giftig klimaat. Zij werd dusdanig gepest op haar werk dat ze uitgevallen is en inmiddels in een andere sector werkt.

Buitengesloten

“In 2021 werkte ik bij een mbo-instelling, ik mocht een nieuw vak ontwikkelen. Dat werd meteen tegengewerkt door collega’s. Ze vertelden de studenten niet over de mogelijkheid om het vak te volgen en maakten mij zwart bij de opleidingsmanager. Collega’s stuurden mij negatieve mails met de opleidingsmanager in de cc.

Ik werd ook niet op de hoogte gesteld van het juiste tijdstip van de kennismakingdag, waardoor ik publiekelijk te laat kwam. Ik werd buitengesloten en nieuwe collega’s werden gewaarschuwd dat er iets mis met mij was. Ook de opleidingsmanager deed mee aan het pestgedrag.

You cán sit with us

Zo stop jij - of je baas - pesten op de werkvloer

Hartkloppingen en nachtmerries

Ik had zo veel stress, dat het uitliep op een zware depressie. Ik kreeg hartkloppingen en nachtmerries, en ben uiteindelijk uitgevallen. Een van de grootste pesters is opleidingsmanager geworden. Ik was niet de enige die er werd gepest. Ik denk dat we een bedreiging vormden, degenen die gepest werden waren bekwaam en leergierig.

Deze werkplek heeft iets in mij gebroken. Ik begrijp nog steeds niet waarom mensen zo met elkaar omgaan. Als ik langs het gebouw rijd, krijg ik nog steeds een benauwd gevoel. Inmiddels werk ik in de zorg.”

Naast Christina deelden ook drie andere dappere vrouwen hun verhaal over gepest worden op de werkvloer. Deze verhalen lees je hier.

Bron: Zet hier de bron van je artikel en link naar de juiste webpagina.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden