Sara Kroos Beeld Carmen Kemmink
Sara KroosBeeld Carmen Kemmink

Cabaretier Sara Kroos (41) vertelt over seksueel misbruik in haar boek ‘Rood is ja‘

Sara Kroos, cabaretier, schreef het boek Rood is ja, waarin zij haar ervaringen deelt met seksueel misbruik. Ze wil graag het systeem rondom misbruik openbaren.

Het boek van Sara Kroos is vrijdag uitgekomen bij uitgeverij Ambo|Anthos.

Seksueel misbruik

Het seksueel misbruik vond plaats in haar jeugd. Naar eigen zeggen liep Sara Kroos vast ‘door haar stressvolle bestaan‘. Ze liet zich opnemen in een psychiatrische kliniek waar een therapeut haar hielp de oude trauma‘s uit haar jeugd te verwerken. Weer maakte Sara iets heftigs mee; ook haar therapeut misbruikte haar. “In de jaren die volgden gaf ze alles om overeind te blijven, kreeg ze na een lange juridische weg erkenning van de pleger en de kliniek, en besloot ze uiteindelijk niet meer te zwijgen”, meldt uitgeverij Ambo|Anthos.

Systeem misbruik blootleggen

“Ik schrijf dit boek om het systeem van en na misbruik bloot te leggen”, deelt Sara. “Niet alleen omdat mijn stilte inmiddels giftig is voor mijzelf, maar ook omdat stilte, schaamte en het wegkijken van misbruik dat systeem juist in stand houdt.”

Indrukwekkende theatershow

De cabaretier sprak wel vaker tijdens haar theatershows over heftige persoonlijke onderwerpen, zoals depressie en seksueel misbruik. Ze trok volle zalen de afgelopen jaren en werd in 2019 zelfs bekroond met een prijs, de Poelifinario. Haar voorstelling Verte werd gekozen als het meest indrukwekkende theaterprogramma van het jaar.

Bron RTL Boulevard

Renée KoopmanCarmen Kemmink

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden