basisschoolkinderen Beeld Getty Images
basisschoolkinderenBeeld Getty Images

Bizar nieuws: invaller dwong basisschoolkinderen om 16+-horrorfilms te kijken

Een bizarre zaak in Amsterdam: een invaller van een kinderopvangorganisatie dwong basisschoolkinderen tussen de zeven en negen jaar oud om horrorfilms te kijken tijdens het overblijven. De zaak is inmiddels in handen van de politie.

Het gaat om zeker twee klassen van veertig leerlingen.

Kijkwijzer 16+

De invaller liet de kinderen kijken naar The Exorcist en District 9, beide films hebben een kijkwijzer van 16+. Een vader van de leerlingen vertelde: “Er zijn kinderen naar de gang gelopen om zich daar te verstoppen. Sommigen wilden niet terug de klas in.” De leerlingen die moesten huilen, zouden vernederd zijn door de overblijfmeester.

Educatieve video’s

Het is gebruikelijk om tijdens het overblijven de leerlingen naar video’s te laten kijken op het digitale schoolbord. Dan gaat het om educatieve filmpjes, bijvoorbeeld Het Jeugdjournaal. De overblijfmeester had op een tweede tabblad The Pink Panther open staan om te kunnen schakelen als er een volwassene het lokaal binnen zou lopen. Daarnaast vroeg hij of de kinderen niet wilden doorvertellen dat ze horrorfilms hebben gekeken. “Hij wist dus goed wat hij deed”, meldt de directeur van de school in een brief aan de ouders.

Grote impact

De impact is groot. De betrokken kinderen vinden het eng om naar bed te gaan, hebben nachtmerries of plassen weer in hun bed, vertelden de ouders. De invaller is ontslagen. Waarom hij de kinderen bewust naar horrorfilms liet kijken, is nog niet bekend. De politie is ingelicht door de basisschool. De zaak wordt momenteel onderzocht en in overleg met het Openbaar Ministerie wordt bepaald wat de strafbare feiten zijn. Vooralsnog is er nog niemand aangehouden.

Bron BNNVARA

Fleur HartmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden