Artsen ontwikkelen app die ouders ondersteuning biedt bij het verlies van een kindje Beeld Brunopress
Artsen ontwikkelen app die ouders ondersteuning biedt bij het verlies van een kindjeBeeld Brunopress

Artsen ontwikkelen app die ouders ondersteuning biedt bij het verlies van een kindje

Het verliezen van een (ongeboren) kindje kan een traumatische ervaring zijn. Ouders ervaren bij het verliezen van een kindje veel emoties en hebben vaak behoefte aan steun. Artsen hebben daarom de app Loss ontwikkeld, een app die ouders helpt om te gaan met het verlies van een kindje.

App voor verlies van kindje

De app Loss is bedoeld om steun te bieden aan ouders die hun kind hebben verloren tijdens een zwangerschap, door abortus of door een miskraam. Ook ouders die hun kindje zijn verloren tijdens of vlak na de geboorte kunnen baat hebben bij de app.

In de app zijn informatieve artikelen en video's te vinden. Daarnaast kunnen ouders oefeningen doen om met gevoelens om te kunnen gaan en is er de mogelijkheid om in contact te komen met lotgenoten.

De Loss-app is een initiatief van de artsen van het Maasstad Ziekenhuis. Zij gingen een samenwerking aan met Steunpunt Nova (het landelijke steunpunt voor ouders die een baby zijn verloren) en experts van VSV Rotterdam Zuid (een samenwerkingsverband van verloskundigen).

Lees ook Hoe kan je iemand steunen die een abortus wil ondergaan of een abortus heeft gehad?

Emotionele ondersteuning

In het ziekenhuis kan er ondersteuning geboden worden voor ouders in de vorm van extra nacontrole, contact met een maatschappelijk werker of een gesprek met een medisch psycholoog. Toch vragen maar weinig ouders hulp voor emotionele ondersteuning. De app biedt hiervoor een oplossing.

Gynaecoloog Babette Prick vertelt meer over de app aan het AD. "Wanneer je te maken krijgt met het verlies van een zwangerschap of baby is er veel behoefte aan informatie en steun. Die krijg je als ouder natuurlijk deels vanuit het ziekenhuis, maar vaak spelen er later nog veel vragen. Wij willen voorkomen dat mensen met al hun vragen naar ‘Dokter Google’ gaan. Liever zorgen we voor een veilige plek met betrouwbare informatie, geschreven door professionals."

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Brunopress

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden