nos studio sport Beeld Getty Images
nos studio sportBeeld Getty Images

Al vijftien jaar grensoverschrijdend gedrag bij ‘NOS Studio Sport’: leiding zou niet gehandeld hebben

Volgens medewerkers van NOS Studio Sport zou de hoofdredactie van het programma vijftien jaar lang meldingen van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer hebben genegeerd. Het gaat onder andere om seksueel grensoverschrijdend gedrag, intimidatie en pesterijen.

De leidinggevenden zouden al die jaren van deze problemen hebben geweten, maar er nauwelijks tot niets mee gedaan hebben.

Niet helemaal oké

Deze beschuldigingen werden vorige week vrijdag gedaan door meerdere medewerkers ‘tijdens een roerige personeelsbijeenkomst van NOS Sport over veiligheid op de redactie’, schrijft De Volkskrant. Maarten Nooter, hoofdredacteur van het programma, zou hebben toegegeven dat er ‘dingen zijn die niet kloppen’ op zijn redactie. Dan gaat het volgens Nooter over ‘best wel veel cynisme’ en omgangsvormen. Voor vrouwen zou het niet makkelijk zijn op de redactie. Ook zou er ’s avonds een andere sfeer hangen dan overdag. “Ik weet wel dat het bij ons niet helemaal oké is”, zei de hoofdredacteur, die al achttien jaar aan het roer staat van NOS Studio Sport.

NOS Studio Sport

Naar aanleiding van de bekendgemaakte misstanden bij het programma De Wereld Draait Door en presentator Matthijs van Nieuwkerk kwamen ook meldingen binnen over wangedrag bij Studio Sport. De NOS besloot een eigen onderzoek in te stellen. Inmiddels is er een externe vertrouwenspersoon aangewezen die van de meldingen een inventarisatie maakt.

Ruim vijftig medewerkers ‘De Wereld Draait Door’ melden

grensoverschrijdend gedrag Matthijs van Nieuwkerk

Het minimale

Volgens De Volkskrant kreeg hoofdredacteur Nooter op de bijeenkomst verwijten naar z’n hoofd geslingerd over wegkijkgedrag. Hij zou ‘alleen het minimale’ gedaan hebben. Meerdere medewerkers zouden aangegeven hebben geen vertrouwen te hebben in de huidige hoofdredactie wat betreft het repareren van de situatie.

Bron: RTL Nieuws

Fleur HartmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden