The Voice of Holland Beeld BrunoPress
The Voice of HollandBeeld BrunoPress

Advocaat van slachtoffers The Voice of Holland: ‘Iedere keer schieten emoties omhoog als er onverwacht nieuws is over The Voice’.

De vermeende slachtoffers van de misstanden achter de schermen bij The Voice of Holland wachten al bijna een jaar op een uitkomst van verschillende onderzoeken van het Openbaar Ministerie. Advocaat Sébas Diekstra, die de slachtoffers bijstaat, zegt dat de emoties bij de vrouwen “iedere keer weer omhoogschieten als er onverwacht nieuws over The Voice voorbijkomt”.

Emoties

De BOOS-uitzending verscheen vorig jaar 20 januari. De cliënten van Diekstra wachten ondertussen al een bijna een jaar op eventuele vervolgstappen. Een slachtoffer dat aangifte heeft gedaan tegen Jeroen Rietbergen wacht op een beslissing van het OM. “Andere cliënten wachten vooral op hoe de misstanden worden afgewikkeld en vooral hoe voorkomen wordt dat dit in de toekomst nog een keer kan gebeuren”, aldus Diekstra. Volgens de advocaat zou er begin dit jaar meer duidelijkheid komen over de zaak.

In november maakte het OM bekend niet over te gaan tot vervolging bij verdenking van een mogelijk zedenmisdrijf rondom het programma. Het ging daarbij om een itemregisseur van de show. “Dat was een enorm teleurstellende conclusie”, zegt Diekstra. “Het OM zei ook dat er niet per se wordt getwijfeld aan de verhalen van mijn cliënten, alleen juridisch gezien kwam het OM niet tot een vervolging.”

Steunberichten

Steunberichten doen de cliënten van Diekstra goed. Bijvoorbeeld de berichten van Yvonne Coldeweijer, de vrouw achter juicekanaal Life of Yvonne, die meermaals heeft gezegd de dames te geloven. “Veel van mijn cliënten zien haar als iemand met invloed. Zij sturen mij haar posts op Instagram ook door. Het sterkt hen enorm dat zij dat vertrouwen uitspreekt.”

Bron: ANP

Lotte HesselingBrunoPress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden