Lizzy en Yuki  Beeld Dorian Jurne
Lizzy en YukiBeeld Dorian Jurne

Yuki en Lizzy over hun liefdesleven: ‘We doen het liefst alles samen’

Muzikant en Flair-columnist Yuki Kempees (36) en stylist en mode-influencer Lizzy van der Ligt (32) zijn 9 jaar samen en hebben twee kinderen. Bij dit stel komt het allemaal voorbij: romantiek, onvoorwaardelijke steun, struggles en passie. A match made in heaven!

Puppy love

Yuki: “Sinds de kinderen er zijn, voelen we nog meer liefde voor elkaar. We zijn negen jaar samen maar nog altijd kan ik die puppy love voor Lizzy voelen. Soms word ik naast haar wakker en kan ik helemaal weg zwijmelen. Ze is de allermooiste vrouw die ik ooit in mijn leven heb gezien.”

Lizzy: “We lijken meer op elkaar dan we al dachten; denken hetzelfde over de opvoeding, maken dezelfde keuzes zonder dat we die bespreken. Zenuwachtig ben je natuurlijk niet meer in elkaars bijzijn, zoals in het begin als je gaat daten, maar ik krijg nog altijd kriebels soms als ik Yuki zie. Hij is een geweldig mens.

Hij is mijn lover en beste vriend. Sociaal. Lief. Grappig. Ja, eigenlijk alles. Het liefst maken we herinneringen samen. We vinden dezelfde dingen belangrijk, zoals tijd investeren in elkaar.”

Yuki: “We doen het liefst alles samen. Dat klinkt weeïg en kut, alsof we nergens meer naartoe gaan zonder elkaar, dat is ook weer niet zo. We zijn ook niet klef of zo, dat we elkaar continu kusjes geven. Niet van elkaar kunnen afblijven. Vrienden zijn daarom ook graag met ons.”

Lizzy: “Ze weten: met Yuki en Lizzy wordt het wel gezellig. We trappen veel lol samen, ze weten: dat wordt lachen.”

Yuki: “Al is het samen de vaatwasser inruimen, we zijn altijd aan het lachen.”

Minpuntje van ons liefdesleven

Lizzy: “Natuurlijk is het niet altijd alleen maar feest. Elke relatie heeft z’n dingen, bij ons is dat door het werk dat we beiden doen. Daardoor leven we soms langs elkaar heen. Zo begint straks Yuki’s festivalseizoen weer en dan merken we echt dat we een stuk minder tijd samen kunnen spenderen.

Dat kan weleens lastig zijn met plannen en de kinderen. Maar als ik van huis ben, verheug ik me er altijd op om hem weer te zien.”

Bye joggingbroek

Yuki: “Wij zijn niet zulke praters. Bij ons gaat alles heel erg vanzelf. Sinds de kinderen er zijn, doen we alles met z’n viertjes: uit eten, vakanties, weekenden weg, op woensdagochtend naar Artis.”

Lizzy: “De kinderen gaan altijd mee. Maar we plannen bewust ook onze date-avonden. Dat ik mijn grijze joggingbroek even verruil voor iets moois. Het zijn de kleine dingen om te laten weten dat de ander belangrijk voor je is.”

Yuki: “Ik probeer Lizzy te blijven verrassen met romantische shit. Dat, als ze landt op Schiphol, ik haar verras door haar op te halen. Als je ouder bent, gaat het al snel over de kinderen als je met z’n tweeën bent. Maar je bent vooral een leuke ouder als je het ook nog steeds leuk met elkaar hebt.”

How to keep the love alive

Lizzy: “Ons leven is best avontuurlijk is. Met ons werk, de dingen die we doen. De mensen die we ontmoeten. Dat houdt de relatie automatisch spannend. Wij belanden geloof ik niet zo snel in een sleur. Sommige stellen halen niet het beste in elkaar naar boven. Dat vind ik verdrietig om te zien.”

Yuki: “Bij ons gaat het vanzelf. Wij zijn ook niet het stel dat geforceerd een weekend weggaat, omdat we de relatie weer moeten upspicen. We maken elkaar een leuker persoon en beter mens.”

Dit portret is onderdeel van de Love Issue en komt uit Flair 15-2023. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Kim PalmaccioDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden