Vera Camilla  Beeld Dorian Jurne
Vera CamillaBeeld Dorian Jurne

Vera Camilla & Jeffrey: ‘We gingen van geliefden naar een broer-zusrelatie’

De liefde is niet altijd makkelijk, weten contentcreator Vera Camilla (31) en Tesla-verkoper Jeffrey van ‘t Hof (31). Ze zijn negen jaar samen en weten ondanks de hobbels en bobbels in hun relatie dat ze het helemaal voor elkaar zijn.

Meant to be?

Niet altijd rozengeur en maneschijn

Vera: “Het is niet altijd rainbow and sunshine geweest tussen ons. Ik heb een heftige burn-out en depressie gehad. Jeff was mijn mantelzorger. Soms lag ik dagenlang in bed. Dan is de romantiek er wel even vanaf.”

Jeffrey: “Zoiets is pittig voor je relatie. We gingen van geliefden naar een broer-zusrelatie. Natuurlijk was ik er voor haar. Ik vond haar nog steeds heel lief, leuk en geweldig. We hadden een sterke basis, daar herinnerde ik mezelf aan als ik het even moeilijk had.”

Vera: “Ik was soms zó boos. Op de situatie. Op mezelf. Ik wist niet wat me overkwam. Dan was het fijn dat Jeff al het vertrouwen had dat het goed zou komen. Hij was mijn rots. En ook af en toe mijn boksbal.”

Jeffrey: “Dan moest ze haar frustraties uiten en was ik de pineut. Maar dat begreep ik goed, ik was zo’n beetje de enige die ze in die periode zag. Ook al is de spark even weg, die komt wel weer, dacht ik.”

Vera: “Na mijn depressie hadden we de seven year itch, het psychologische kantelpunt in je relatie als je zeven jaar samen bent. Achteraf vond ik die periode mooi: we kozen er bewust voor dat we samen wilden blijven.”

Jeffrey: “We zitten bijna altijd op één lijn en passen heel goed bij elkaar. We handelen niet meer uit verliefdheid – dat is houden van geworden – en kiezen om elkaars levenspartners te zijn, dat vind ik heel romantisch.”

Bye broer-zus relatie

Vera: “Jeff is het voor mij. Dat weet ik zeker. Neemt niet weg dat ik heus weleens heb getwijfeld om het uit te maken. Ik vond hem soms te lief, Jeff wil mij altijd blij en gelukkig maken. Dat zorgde ervoor dat ik alle keuzes maakte in onze relatie: vakantiebestemmingen, wat we gingen eten. Ik was dat zat, wilde horen wat híj wil.”

Jeffrey: “Natuurlijk schrok ik daarvan. Maar het zette me aan het denken, ik kom nu meer voor mezelf op.” Lacht: “Kook soms zonder te overleggen.”

Vera: “Ik ben heel trots dat we al zolang samen zijn. Ik zou absoluut niet terug willen naar de begintijd, hoe leuk die ook was. Ik vind onze relatie nu waardevoller dan ooit. Het wordt steeds leuker. De kunst zit ‘m in geïnteresseerd blijven in elkaar en moeite blijven doen.

Ook met seks. Soms hebben we twee weken geen seks gehad en dan spreken we af er even goed de tijd voor te nemen.”

Jeffrey: “Vaak op zondag. Zondag seksdag, haha. Dan hebben we weinig gepland en kunnen we alle tijd nemen. Meestal bespreken we seks ook na, wat we lekker vonden en graag anders zien.”

Vera: “Een relatiedip is onoverkomelijk. Je doet het niet meer tachtig keer per dag zoals je in het begin deed. Dat geeft niet. Zolang je je best blijft doen voor elkaar komt het goed.”

Jeffrey: “Onze spark kwam inderdaad wel weer.”

Vera: “En hoe.”

Wil je meer love stories lezen? In de nieuwste Flair, het dubbeldikke Love Issue, lees je ook de verhalen van Shary-an en Nena, Joey Jaq en Nick, Yuki en Lizzy, Lotte en Deen en tot slot Laura en Ryan. Bestellen doe je hier met 25% korting!

RedactieDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden