shary-an nena Beeld Getty Images
shary-an nenaBeeld Getty Images

Over liefde en moederschap met Shary-An & Nena: ‘Je bent niet gelijk een oude sok als je kinderen hebt en voorbij de dertig bent’

Als moeders leren zangeres Shary-An Nivillac (30) en dj Nena Kreber (28) elkaar op een nieuwe manier kennen. Hun liefde wordt met de dag sterker.

Totaal anders

Nena: “We komen uit twee heel verschillende gezinnen. Ik kom uit een warm, klein nest. Shary-An groeide op met haar alleenstaande moeder in een gezin van zes. We hebben een andere culturele achtergrond en Shary-An woonde vanaf haar dertiende in een tehuis.”

Shary-An: “Ik was thuis niet helemaal op mijn plek. Het was toen de beste keuze, zodat ik een rustigere jeugd kon hebben. Nu we zelf kinderen hebben, merk ik dat ik daardoor dingen niet vanzelfsprekend vind. Met name de liefde om je heen.”

Falling in love

Nena: “Shary-An heeft zo veel liefde te geven, ze is een geweldige moeder. We leren elkaar in deze nieuwe levensfase opnieuw kennen, ze stelt zich kwetsbaarder op. Normaal duurt het altijd wel even voordat ze dat doet. In het begin van onze relatie duurde het wel twee jaar voordat ze zich helemaal openstelde voor mij.”

Shary-An: “We leerden elkaar kennen toen we negentien waren. We waren hartstikke jong. En al snel hartstikke verliefd. Onze dates bestonden vooral uit terrasjes pakken, veel dansen en biertjes drinken. Dat was geweldig. Hoewel, de diepte ingaan vond ik lastig. Gelukkig had Neen geduld. Als we nieuwe mensen, nieuwe vrienden ontmoeten, duurt het ook altijd even voordat ze de echte Shar zien. We hebben ook niet superveel vrienden. Echt goede vrienden. Ze zijn op twee handen te tellen. Maar met hen zijn we ook wel heel erg close. Ze voelen als familie. Neen ziet altijd het goede in mensen. Ik denk al snel dat een persoon iets slechts met me voorheeft, Neen is ontspannener.”

‘Liefde is het allerbelangrijkst’

Nena: “We laten elkaar heel erg in elkaars waarde. Dat is belangrijk, want niemand is perfect. Het zijn meer de kleine dingen waar we ons aan storen. Als Shar ongesteld en humeurig is, stoor ik me af en toe aan haar, maar goed, daar heb ik zelf ook last van. Sinds de bevalling gieren de hormonen door mijn lijf.”

Shary-An: “Neen is een twijfelkont. Dat zorgt nog weleens voor irritaties. Maar verder is ze de leukste persoon die ik ken en de liefste moeder die ik me maar voor mijn kinderen kan wensen. Ik wist al dat Nena heel geduldig en zorgzaam was, maar als je ouder wordt, komen je goede karaktereigenschappen meer aan het licht. Dat twijfelen heeft ze dan juist weer minder met het moederen. Gelukkig staan we hetzelfde in de opvoeding. We willen die meiden meegeven dat liefde het allerbelangrijkste is. In welke vorm dan ook: familie, vriendschap, liefde tussen twee mensen.”

MAFS-koppel Laura en Cathalijne over hun love story

‘Toen de camera’s weg waren, was er gelijk aantrekkingskracht’

Een hecht gezin

Nena: “Het geheim van een goede relatie is leuke dingen blijven doen. Eén keer per maand komen mijn ouders oppassen en gaan we met z’n tweeën op pad, meestal uit eten. Dan kleden we ons mooi aan en doen we een poging om het niet te veel over de kinderen te hebben.”

Shary-An: “Je bent niet gelijk een oude sok als je kinderen hebt en voorbij de dertig bent. Soms hoor ik dertigers praten en denk ik: hallo, waar héb je het over? Je hebt nog een heel leven voor je. Het is belangrijk om het leven te blijven vieren. Natuurlijk houden we nog steeds van een biertje drinken samen, maar we zijn ook twee heel zoetsappige moeders die het leuk vinden om van die kneuterige dingen met hun kinderen te doen, zoals picknicken en met de kids naar de speeltuin.”

Nena: “Ze gaan nog steeds niet naar het kinderdagverblijf, ze zijn lekker elke dag bij ons. Dat vinden we heel gezellig. En we kunnen het met ons werk gelukkig goed combineren. We zijn echt een team. Een hecht gezin. Samen met Freek, natuurlijk, de hond.”

Dit portret komt uit Flair 15-2023. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Kim PalmaccioGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden