Nick & Joey  Beeld Flair
Nick & JoeyBeeld Flair

Nick & Joey Jaq over hun relatie: ‘We bespreken het als er verleidingen zijn’

Online personality Joey Jaq en Nick Andrew zijn acht jaar samen. Ze zijn twee totáál verschillende types, maar juist dat werkt zo goed voor hen. Bij dit stel komt het allemaal voorbij: romantiek, onvoorwaardelijke steun, struggles en passie. Echte liefde!

Lovestory Nick & Joey

Nick: “Ik liep stage in New York. Daar ontmoette ik Joey, een jaar later woonden we samen in Amsterdam.”

Joey: “Voor de liefde ben ik uit New York naar Nederland verhuisd. We zijn twee verschillende types, maar laten elkaar heel erg vrij. Ik voel me ook nog steeds Joey, heb mijn eigen identiteit. We zijn niet één, of samengesmolten, of zo. Nick is bijvoorbeeld een clubtype. Ik ga nooit naar een club. Ik ga liever wijn drinken in een goed restaurant. Die smalltalk vind ik onzin. Ik hoef niet zo nodig nieuwe mensen te ontmoeten, vind goede gesprekken met close vriendinnen leuker.”

Nick: “Ik houd ervan om nieuwe mensen te ontmoeten. De hele avond te socializen. Terwijl ik juist de introvert ben in onze relatie. Ik ben rustig en stabiel. Joey is juist avontuurlijk, heeft lef en is heel… extra. Gelukkig is Joey nooit jaloers als ik uitga.”

Type relatie

Joey: “We bespreken het als er verleidingen zijn. We hebben absoluut geen open relatie, maar we zijn realistisch in het feit dat het leven soms anders loopt.”

Nick: “We gaan wel samen oud worden. Dat weten we wel zeker. Joey zorgt voor spice in de relatie, heeft temperament en een sterke mening.”

Joey: “We zijn een perfecte match. Nick geeft mij balans. Hij is heel easy going, vindt alles snel goed. Ik zou niet kunnen leven met iemand die per se een groene keuken wil als ik dat niet wil. Honey, only one person is going to win and that’s me.”

Ilona (37) betrapte haar man op vreemdgaan

‘Op een parkeerplaats heb ik uren zitten huilen’

Mexicaanse temperament

Nick: “Met z’n Mexicaanse temperament is Joey mijn perfecte aanvulling. Ik zou mijn relatie met hem nooit weggooien voor een beetje lust. Monogamie is een heteroseksueel concept dat ooit door de kerk is bedacht. Als gay koppel vond ik dat we dat op z’n minst moesten bevragen.”

Joey: “Nick stond veel meer open om te praten over seks en monogamie. Heel Nederlands vind ik dat. In het begin moest ik daaraan wennen, aan die directheid. Als Nick dan weer een vraag stelde, dacht ik alleen maar: oh my god, nee, nee, nee. Maar ik was het met hem eens. Zo veel mensen gaan vreemd. Ik wil liever goede gesprekken voeren dan dat een van ons zou vreemdgaan omdat iets niet zou mogen. Jij bent ook nooit jaloers op mij, hè?”

Nick: “Nee. Joey krijgt wel veel aandacht. Ook omdat ie een beetje bekend is. Maar des te meer reden om niet jaloers te zijn, dan zou ik helemaal gek worden.”

Joey: “Ik geef Nick ook genoeg bevestiging. Soms geef ik ‘m een stevige knuffel en zeg ik dat ik veel van hem houd en zo trots op hem ben, dan zie ik hem helemaal opleven. Hij weet dat ik dol op hem ben. Ik heb mijn leven in New York voor hem opgegeven.”

Nick: “Dat betekende veel voor onze liefde.”

Dit portret komt uit Flair 15-2023. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Redactie FlairFlair

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden