Lotte Deen Beeld Dorian Jurne
Lotte DeenBeeld Dorian Jurne

Lotte en Deen over de liefde: ‘We dachten dat we unlovable waren’

Lotte van Eijk (26) en Deen Groothuizen (27) zijn drie jaar samen. Lange tijd dachten ze dat de liefde niet voor hen was weggelegd, totdat Deen in Lottes DM slidede.

Unlovable?

Lotte: “Voor mij is Deen de belichaming van de perfecte partner. Hij slidede in mijn DM. Nog voordat ik hem in het echt had gezien, wist ik: dit is ‘m. Ik zag op onze eerste date zijn rug en dacht: dit is de rug waar ik in de toekomst naartoe ga lopen als ik uit een winkel kom, op een concert ben, dit is ‘m.”

Deen: “Lange tijd dacht ik dat de liefde niet voor mij was weggelegd. Ik was een outsider, underdog. Dacht compromissen te moeten sluiten om een relatie te kunnen hebben.”

Lotte: “We zijn mensen die lange tijd liefde tekort kwamen, dachten dat we unlovable waren. Na een kort DM-gesprek hebben we twaalf uur gefacetimed. Geen grap. We raakten niet uitgepraat. Dat heb ik zelfs niet met mijn beste vrienden, dan heb ik na een halfuur wel genoeg geluld.”

Deen: “En de volgende dag gingen we op date.”

De eerste date

Lotte: “Op de eerste date gooiden we meteen alle gal en misère op tafel. Trauma’s en shit waarmee we moesten dealen.”

Deen: “Dingen waarvoor we ons schamen, mislukte onenightstands, we hebben daar keihard om zitten lachen. We ontbeten uiteindelijk samen met mijn moeder en zusje. Lotte had meteen de halve familie ontmoet.”

Lotte: “De date duurde 72 uur. We hebben elkaar het hele weekend gezien en op zondag hielp ik Deen verhuizen.”

Lotte: “Het verliep lekker queer en lekker snel. Meteen bam.”

On a roll

Deen: “In de queerscene is het wel een beetje zo dat alles heel snel gaat: daten, verkering krijgen, samen op vakantie gaan, samenwonen. Heterokoppels hebben vaak een langere aanloop, met maanden daten en of ze ‘exclusief’ zijn ja of nee.”

Lotte: “Met Deen dacht ik meteen: let’s go. Ik verveel mezelf snel met mensen. Wil mijn tijd niet verdoen met iemand van wie ik toch weet dat ik daarmee niet oud op een veranda ga zitten.”

Deen: “Onze relatie verveelt nooit.”

Laura (42) stal van haar date

‘Het bleef niet alleen bij kleingeld’

Dit is het

Lotte: “Natuurlijk went liefde wel. In het begin zit je op een roze wolk. Alles om je heen kan in de fik staan, het maakt niet uit. We doen nog steeds het liefst alles samen, we schijten nog net niet samen.”

Deen: “In het begin is alles nog een beetje spannend. Inmiddels zijn we een geoliede machine. We wonen samen. Hebben onze riedeltjes, een vaste taakverdeling.”

Lotte: “Ik geloof niet in één ware, maar vanbinnen zegt je gevoel wel: dit is het. Ik ben Vissen, I love to daydream. Ik had een film in mijn hoofd van hoe liefde eruit moest zien. Deen is mijn eerste relatie en hopelijk ook de laatste. Die magische, filmische liefde die ik voor ogen had, die bestaat.”

Deen: “Bij ons klikt het zo goed omdat we zo open communiceren – en ik weet hoe cliché dat klinkt, maar ik weet ook dat de meeste koppels dat niet écht doen.”

Lotte:Don’t settle for less. Are you living your best life or not? Ga jezelf gelukkig maken.”

Deen: “Volg niet wat de wereld je vertelt hoe liefde eruit moet zien. Dit is het mooiste wat wij ooit hebben meegemaakt. Liefde is out there. Voor iedereen.”

Dit portret komt uit Flair 15-2023. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Kim PalmaccioDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden