Laura & Ryan Beeld Dorian Jurne
Laura & RyanBeeld Dorian Jurne

De love story van Laura en Ryan: ‘Leeftijd heeft bij ons nooit een rol gespeeld’

Contentcreator Laura Ponticorvo (37) en zelfstandig ondernemer Ryan Rijger (48) zijn acht jaar samen. In juni wordt hun liefde bezegeld met de komst van hun tweede kind.

Ware liefde

Laura: “Ryan heeft drie kinderen uit een eerdere relatie. We zijn een groot samengesteld gezin. De oudste van Ryan is 24, onze dochter is anderhalf. We noemen ze geen halfbroers en -zussen, maar broers en zussen, het voelt als een groot gezin. In juni zijn we uitgerekend van ons tweede kindje. Omdat ik niet makkelijk zwanger werd van de eerste hadden we dat niet zien aankomen, maar een vijfde is meer dan gewenst.”

Ryan: “Laura is mijn soulmate. We waren allebei totaal niet op zoek naar een relatie. Ik was even klaar met de vrouwen, wilde me gaan focussen op mijn carrière en kinderen.”

Laura: “Ik kwam net uit een lange jeugdrelatie, wilde de vrijgezel uithangen in Amsterdam. Met m’n scootertje. En vriendinnen. Ik dacht: de ware liefde bestaat niet voor mij, dat vond ik wel best. Totdat ik Ryan ontmoette.”

Groot leeftijdsverschil

Ryan: “Wat wij hebben, is uniek. Niet iedereen zal zijn soulmate vinden, omdat niet iedereen zijn gevoel durft te volgen. Toevallig zijn onze paden gekruist en toen het goed voelde, zijn we er vol voor gegaan. Drie weken nadat ik Laura kende, zijn we samen op wintersport gegaan. Twee jaar later hadden we een huis gekocht.”

Laura: “We schelen elf jaar. Ik was 29 en hij veertig toen we elkaar leerden kennen. Maar leeftijd heeft bij ons nooit een rol gespeeld. In het begin belden we veel – Ryan is van de oude stempel en houdt meer van bellen dan van appen. Toen hij zijn leeftijd zei, hing hij daarna meteen op. Ik dacht: wat doe jij nou?”

Ryan: “Ik dacht: als ze me echt leuk vindt, belt ze wel terug. En dat deed ze. Ik was toch een beetje bang omdat het verschil zo groot was.”

Yuki en Lizzy over hun liefdesleven

‘We doen het liefst alles samen’

‘Mijn soulmate’

Laura: “Toen ik achttien was, had ik nooit bedacht dat ik een partner zou vinden die al kinderen heeft waardoor ik in een groot gezin zou belanden, maar die samenstelling ging meteen goed. We zitten heel erg op één lijn.”

Ryan: “Een soulmate is voor mij alsof je elkaar al in een ander leven bent tegengekomen. Alsof het gewoon zo hoort te zijn. Er zijn gezonde discussies, maar nooit ruzies. We weten wat de ander denkt en voelt. We communiceren over alles. Dingen gaan nooit geforceerd, alles loopt soepel. Door Laura heb ik pas geleerd wat echte liefde is.”

Laura: “Andere mensen zeggen het ook vaak: wat zijn jullie leuk samen. Als je de liefde van je leven hebt ontmoet, dan weet je dat. Anders ben je toch nog onbewust zoekende. Zit je in een situatie die niet helemaal kloppend is.”

Ryan: “Alles klopt bij ons. Ik ben zelfs kattenmens geworden door Laura. Vond katten voorheen maar rare beesten, maar ik was zo verliefd geworden op Bibi, haar kat. Voor mijn verjaardag kreeg ik van Laura een tweede. Het leven kan gek lopen, haha.”

Dit portret komt uit Flair 15-2023. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Kim PalmaccioDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden