Kruiden Beeld GettyImages
KruidenBeeld GettyImages

Spice it up! Dít is hoelang je kruiden in potjes kunt bewaren

Kruiden en specerijen gaan nooit over de datum? Yeah right, das een fabel. Hoog tijd dus om je kruidenpotjes die - bij wijze van spreken - uit de middeleeuwen stammen, te legen en te ordenen!

The more spices in your food, the better the taste.

Soorten kruiden

Natuurlijk hebben niet alle kruiden dezelfde houdbaarheidsdatum. Zo moet je hele kruiden bijvoorbeeld na vier jaar weggooien en gemalen kruiden na drie jaar. Maar blijf voor die tijd wel de kleur en smaak goed in de gaten houden! Als de kleur een beetje vervaagt en minder intens wordt, is het tijd om een nieuw potje aan te schaffen. Hoe kun je de geur het beste testen? Strooi een beetje kruiden op je hand en wrijf erover met de andere. Komt er weinig geur vrij? Dan weet je wat je te doen staat!

Over de datum

De kruiden die je in de winkel koopt, gaan veel langer mee dan dat er op het potje staat. Leveranciers zijn namelijk verplicht een datum te vermelden, maar de kruiden zijn na die datum gewoon nog goed. Dus let vooral niet op de houdbaarheidsdatum die op potjes staat!

Met deze tips gaan je kruiden zo lang mogelijk mee:

  • Direct zonlicht zorgt ervoor dat je kruiden sneller bederven. Bewaar ze dus op een koele, donkere plek.
  • Let op de kwaliteit van de potjes waarin je ze bewaart! Zorg ervoor dat de deksel goed sluit.
  • Vermijd vochtige plekken anders gaan de kruiden schimmelen. Better safe than sorry!

Bron: Libelle

Halima TamimiGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden