Gooi dit 'rare' zakje nóóit weg: 6 x handige en verrassende lifehacks met silicagel Beeld em
Gooi dit 'rare' zakje nóóit weg: 6 x handige en verrassende lifehacks met silicagelBeeld em

Gooi dit 'rare' zakje nóóit weg: 6 x handige lifehacks met silicagel

Hoogstwaarschijnlijk heb je weleens een product aangeschaft waarbij je zo'n raar, wit zakje vol met kleine bolletjes er gratis bij kreeg. Ook is de kans groot dat je dat zakje linea recta in de prullenbak hebt gemikt, omdat je niet wist wat je er mee aan moest.

What a waste.

Silicagel, wat moet je ermee?

Blijkbaar zijn die zakjes silicagel, zoals ze heten, überhandig! Het heeft niet zoveel nut om ze in je tas, medicijnpotjes en (zeker niet) bij het kinderspeelgoed te laten zitten, maar bewaar ze wel voor deze zes handige lifehacks.

1. Zicht op de weg

Als je 's ochtends haast hebt, wil je niet nog meer tijd kwijt zijn aan het wachten in je auto totdat-ie warm is, je ruiten weer helder zijn en je weer zicht hebt op de weg. Gooi daarom een handje silicagel-zakjes op je dashboard en gaan met die banaan! Ze voorkomen condensvorming aan de binnenkant van de voorruit en zorgen er 's winters zelfs voor dat je ruit aan de binnenkant niet bevriest. De zakjes moeten wel eerst een aantal dagen in je auto liggen voor er resultaat is. Hartstikke handig!

2. Rijst of gel?

Paniek omdat je telefoon in de pot is gevallen en heb je précies nu geen rijst in huis hebt? Pak dan gewoon die silicagel erbij. De bolletjes in het zakje zijn vochtabsorberende kristallen. Het klinkt leuker dan rijst en het werkt ook nog eens beter.

Echt zilver

Vocht in je sieradendoos (als deze bijvoorbeeld in je badkamer of bij een raam staat) zorgt ervoor dat je sieraden verkleuren. Leg daarom een zakje bij je dierbare sieraden en voorkom verkleuring. Dat scheelt ook weer poetsen.

Blijvende vakantiekiekjes

Maar niet alleen je sieraden wil je mooi houden. Ook je old-school foto's en polaroids in een fotoalbum zie je niet graag veranderen van kwaliteit. Door hier en daar wat silica bij de albums te leggen, kan je jaren later nog nagenieten van je vakantiekiekjes.

Gebrokkelde poeder

Heb je je gezichtspoeder net iets te lang in je make-up tasje laten zitten en sneeuwt de poeder van je gezicht af bij het aanbrengen? Door een silicagel bij je poeder te bewaren blijft het van goede kwaliteit in je tas én op je gezicht.

Kek geurtje

Door zakjes tussen sportkleding en handdoeken te leggen, gaan de nare geurtjes daarin zitten in plaats van in de ruimte om je heen. Je medesporters zullen je zeer dankbaar zijn!

Bron: Famme.nl

Paulien Bergwerffem

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden