Multi-colored dishwasher tablet in a plastic dishwashing container. Close-up. Beeld Getty Images/iStockphoto
Multi-colored dishwasher tablet in a plastic dishwashing container. Close-up.Beeld Getty Images/iStockphoto

10 dingen die je ook met een vaatwastablet kan schoonmaken

De vaatwastablet: hét wondermiddel om de vieze vaat mee schoon te maken. Maar je kunt dit tablet voor veel meer dingen gebruiken. Deze tien dingen kun je er namelijk ook mee schoonmaken.

Winning in life!

Magnetron

Je kunt de magnetron schoonmaken met een vaatwastablet. Vul een bakje met wat water en leg daar de vaatwastablet in. Zet het bakje vervolgens in de magnetron en zet deze 5 à 10 minuten aan op vol vermogen. Vervolgens kun je gemakkelijk het aangekoekte vuil wegvegen.

Koffiezetapparaat

Wil je je koffiezetapparaat ontkalken? Dan heb je maar een klein stukje van een vaatwastablet nodig. Breek een klein stukje af en stop deze in het waterreservoir. Vul het vervolgens met water en laat hem vervolgens zo goed doorspoelen. Ben je klaar? Vergeet dan niet je koffiezetapparaat nog een keer of drie goed door te spoelen met schoon water, anders zal je koffie volgende keer niet zo lekker smaken.

Waterkoker

Je waterkoker schoonmaken met een vaatwastablet werkt eigenlijk hetzelfde als bij het koffiezetapparaat. Vergeet ook niet je waterkoker nog een paar keer goed na te spoelen als je klaar bent.

Frituurpan

Ook de frituurpan is makkelijk schoon te maken met een vaatwastablet. Je moet uiteraard eerst de frituurpan legen (pas op, het frituurvet mag niet in de gootsteen worden gegoten!). Vervolgens vul je deze met water, niet tot de rand, want het gaat straks flink borrelen. Daarna voeg je de vaatwastablet toe en kun je de frituurpan aanzetten. Je zult merken dat het vet heel makkelijk loslaat.

Wasmachine

Heeft je wasmachine een onaangenaam geurtje? Dan is de kans groot dat er een zeepbacterie in zit, ook wel vetluis genoemd. Stop twee vaatwastabletten (zonder plastic) in je zeepbakje en draai het programma op 90° Celsius, zónder wasgoed natuurlijk. Dit kun je prima één keer in de maand herhalen.

Koffie- of theepot

Als je koffie of thee iets te lang in de pot is blijven zitten, laat deze vaak een bruine aanslag achter. En deze krijg je vaak niet zomaar weg met een beetje water. Maar wat wel helpt is om kokend water in de thee- of koffiepot te gieten en hier een vaatwastablet aan toe te voegen. Doe de deksel op de pot en laat dit even een paar uur intrekken. De aanslag zal hierna helemaal verdwenen zijn. Spoel de thee- of koffiepot wel nog even goed na!

Toiletpot

Heb je last van kalkaanslag in je toiletpot? Gooi er dan eens een vaatwastablet in. Laat dit een nachtje intrekken, spoel de volgende ochtend door, en je aanslag is als sneeuw voor de zon verdwenen.

Pan

Een aangekoekte pan is vaak erg lastig om schoon te maken. Maar gelukkig helpt een vaatwastablet ook hierbij. Laat de pan in een laag water zaken en leg hier een tablet in. Laat dit vervolgens twee minuten op laag vuur koken, daarna is je pan weer makkelijk schoon te maken.

Ovenrooster

Heb je een hekel aan het schoonmaken van je ovenrooster? Omdat hij altijd aan alle kanten is aangekoekt en zwart is uitgeslagen? Leg je rooster dan eens in een bak met heet water en voeg hier een vaatwastablet aan toe. Laat dit een tijdje weken en je zult zien dat je binnen no time al het vet er zo af kunt halen.

Zweetplekken in kleding

Heb je zweetplekken in je kleding? Stop deze dan in de wasmachine samen met een vaatwastablet. Na het wasprogramma zul je merken dat de vlekken veel minder zijn. Dit werkt overigens wel alleen bij vlekken die nog niet lang in de kleding zitten. Grotere en oudere vlekken zullen hierdoor nooit helemaal weggaan, maar wel aanzienlijk verminderen!

Bron: RTLNieuws, Redactie Flair

Redactie FlairGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden