WIN: kaarten voor toneelstuk Borgen met Anna Drijver Beeld
WIN: kaarten voor toneelstuk Borgen met Anna Drijver

WIN: kaarten voor toneelstuk Borgen met Anna Drijver

Eigenlijk hebben we een vette girl crush op Anna Drijver (32). Ze is bloedmooi, kan acteren en schrijven, en ze is ook nog eens ongelooflijk aardig. Van ballet, familie, kinderen en Benja tot toneel, hard werken en het hebben van controle: in Flair vertelt Anna openhartig over de grote liefdes in haar leven.

Liefde voor... TONEEL

'Als ik aan het filmen ben, dan denk ik: ik wil alleen nog maar filmen! Maar ik sta nu in Borgen, een stuk dat tien uur duurt, en daardoor is de liefde voor toneel opgelaaid. Voor het publiek is het alsof ze een dag lang midden in twee seizoenen van de serie Borgen zitten. Dat is crazy, maar tussen de verschillende afleveringen door kunnen mensen weglopen voor een drankje of plaspauze. Voor elke nieuwe aflevering doen we een korte herhaling van wat er daarvoor is gebeurd, net als bij de tv-serie. 'Toen ik werd gevraagd voor dit stuk, heb ik getwijfeld. Ik denk sowieso supergoed na over elk project dat ik doe: is de rol tof, het verhaal goed, de collega's leuk, wie regisseert het? Daar kwam bij dat ik ervoor naar Groningen moest en de voorstelling tien uur duurt. Wat mij over de streep trok, is dat het niet alleen entertainment is. Het is méér. Na afloop is het alsof je alle kranten hebt gelezen en de politiek voor je neus binnenstebuiten is gekeerd. Je geest is aan het werk gezet en je denkt: ik ben wijzer geworden. Ik vind het jammer dat bij toneel altijd moet worden beandrukt dat het vermakelijk is, alsof er anders geen publiek op afkomt. Borgen is vermakelijk, maar je wordt er ook scherp en helder van. Ik speel de ambitieuze Katrine. Zij brengt het nieuws, schrijft artikelen en durft te vragen. Ik stel me dan ook voor hoe politici bij de talkshow van Eva Jinek terechtkomen: zijn dat dealtjes? En wat zou er gebeuren als jeroen Pauw nog ongemakkelijkere vragen zou stellen? Laten we het allemaal zien.'

Lees het hele interview met Anna Drijver deze week in Flair 13!

Winnen

Anna is tot en met 12 juni te zien in het toneelstuk Borgen, van het Noord Nederlands Toneel. Flair mag kaarten weggeven voor de voorstellingen op 21 en 22 mei in Enschede én voor de voorstellingen op 28 en 29 mei in Maastricht. Winnen? Vul hieronder je gegevens in om kans te maken. Succes!

null Beeld

Lees ook

Fotografie Anna Drijver: Marloes Bosch (Flair 13-2016)

wordpress_beheer.nl@sanoma.com

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden