Win het boek ´Nachtwild´van Anoek de Groot Beeld
Win het boek ´Nachtwild´van Anoek de Groot

Win het boek ´Nachtwild´van Anoek de Groot

Maak kans op een exemplaar van het boek ´Nachtwild´ van Anoek de Groot (1970). Een ontzettend spannend boek met fantastische foto´s, dat eigenlijk niet op je boekenplank mag ontbreken!

null Beeld

Eigen leven

Anoek de Groot is schrijfster en fotograaf en studeerde aan de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag. Het boek is gebaseerd op haar eigen leven en vertelt het bijzondere verhaal van hoe ze op een dag naar Japan vertrekt om daar als danseres in nachtclubs te gaan zerken. Het nachtleven van Tokio wordt gecontroleerd door de onderwereld en ze maakt daar de meest krankzinnige dingen mee. Ze vertrok naar Japan om zichzelf te leren kennen, maar vervreemd uiteindelijk steeds meer van zichzelf.

Lees hieronder een kort fragment uit het boek:

"Mijn hak blijft steken in mijn lange jurk, terwijl ik ongemakkelijk het podium opklim. Ik negeer de blikken die op mij gericht zijn en probeer me over te leveren aan de muziek, zodra ik houvast heb aan de paal. Op mijn schoenen met hoge plateaus sta ik stevig, maar ik voel mij onzeker. Hoe verleid ik? Ik herinner mij altijd nog de eerste stripteaseuse die ik in een zwart-wit filmpje zag optreden. Het moet rond mijn tiende jaar geweest zijn. Een Franse danseres stroopte langzaam haar kousen af. Ze genoot ervan. Met dit eenvoudige gebaar wist ze het publiek te hypnotiseren. Ik bewonderde de moed en vrijheid die ik voelde door de manier waarop ze haar lichaam toonde. Het lukt me niet om langzaam en zwoel te dansen. Ik keer mijn rug naar het publiek, terwijl ik voel hoe de ogen op mijn rug branden. Hoe maak ik de drie minuten vol?"

Winnen!

Ben jij ook zo benieuwd hoe het verder gaat? Wij geven drie exemplaren weg. Beantwoord snel onderstaande vraag en wie weet heb jij het boek straks in de kast staan! Meedoen kan tot 17 mei.

Marte Westdijk

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden