Win: het boek Honolulu King Beeld
Win: het boek Honolulu King

Win: het boek Honolulu King

Met de donkere wintermaanden in het vooruitzicht is het nog niet zo’n gek idee om alvast een verzameling aan te leggen van goede boeken die je nog wilt lezen. Laten we dat bij Flair nou helemaal begrijpen. Daarom geven we vijf keer de nieuwste roman Honolulu King van Anne-Gine Goemans weg.

Goemans kan prachtig schrijven en Honolulu King is een boek dat je niet meer kunt wegleggen. 'Stoppen met lezen lukte niet. Wat een boek is dit zeg!’, zei ook Matthijs van Nieuwkerk en het boek was in oktober boekentip van De Wereld Draait Door.

De titel verwijst naar de vriendengroep waarmee de tachtigjarige hoofdpersoon Hardy ooit de legendarische Honolulu Kings vormde. Hij verlangt ernaar nog één keer met zijn band te schitteren. Hardy, eigenaar van een Indische toko in Haarlem, staat bekend als innemend en gemoedelijk, maar achter dat voorname karakter schuilt een intrigerend verleden. De komst van een sushirestaurant doet oude wonden openrijten en Hardy besluit zijn verzwegen verleden te openbaren in de loge van de vrijmetselarij. Zijn bekentenis zet de vrijmetselaars voor een onmogelijk dilemma. Want: mogen de vrijmetselaars met hun geheimhoudingsplicht een misdaad verzwijgen?

Wie nu nog niet op het puntje van zijn stoel zit… Dit op ware gebeurtenissen geïnspireerde verhaal van een Indische man die getekend is door zijn verleden, is een fijne toevoeging aan de verzameling winterleesvoer.

Anne-Gine Goemans (1971) schrijft met toegankelijke en beeldende pen en brengt personages kleurrijk tot leven. Ze debuteerde met de roman Ziekzoekers, waarmee ze de Anton Wachterprijs 2008 won. Haar tweede roman Glijvlucht kreeg eveneens grote erkenning met de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2012 en de Duitse M-Pionier Prijs voor literaire nieuwkomers.

wordpress_beheer.nl@sanoma.com

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden