Win! Het boek 'De vrouw die' van Simone van Saarloos Beeld
Win! Het boek 'De vrouw die' van Simone van Saarloos

Win! Het boek 'De vrouw die' van Simone van Saarloos

Wij mogen 5 exemplaren weggeven De vrouw die, het nieuwe boek van Simone van Saarloos. De 26-jarige columniste schreef eerder al het boek Het monogame drama, ook werden haar columns die ze schreef voor Vrij Nederland gebundeld in het boek Ik deug / deug niet.

De vrouw die

Janine Vitafiel is een vrouw die gelooft in radicale schepping. Haar terrein is de moleculaire biologie, haar toewijding aan haar vak is totaal. Maar als Janine een paar dagen vrij vraagt om de marathon van New York te lopen, krijgt ze van haar werkgever ineens drie maanden verplicht verlof. Daar zit ze dan, in een vreemde stad, met een lege agenda.

Omdat ze de leegte niet verdragen kan, probeert Janine zich New York planmatig eigen te maken. Ze volgt daarnaast een strak renschema, en ontwikkelt ondertussen ideeën voor een project dat Follow Your Organ moet heten, waarmee ze het functioneren van organen wil verbeteren. Bijvoorbeeld door alles wat kwetsbaar is te klonen, zodat zwakte nooit levensbedreigend is. Janine komt tot de ontdekking dat radicale schepping vraagt om een nieuwe benadering, om een daad van creatieterrorisme.

De vrouw die is een levensdriftige roman over invloed en maakbaarheid. Wat bepaalt een leven: biologie of mythes? Hoe verwerf je invloed als je alleen waarde probeert toe te voegen aan de wereld en niets vernietigt? En is er in dit krachtenveld plek voor liefde en familie?

Win!

Wil jij graag één van de vijf exemplaren winnen die we mogen weggeven! Beantwoord dan snel onderstaande vraag. Meedoen kan tot 19 januari.

Marte Westdijk

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden