Première Star Wars: Wij waren erbij! Beeld
Première Star Wars: Wij waren erbij!

Première Star Wars: Wij waren erbij!

Voor ons magische nummer dat vorige week in de winkel lag vlogen we al naar Londen voor een interview met de nieuwe Star Wars-heldin Daisy Ridley, en gister was chef reportage Rosa bij de première van Star Wars: The Force Awakens in Theater Amsterdam. En dat was een spektakel!

Bij sommige uitnodigingen die je in je mailbox krijgt maakt je hart even een sprongetje. Naar de première van de nieuwe Star Wars? Ja, tuurlijk! Zoon van twaalf mocht mee, dus liepen we gisteravond over de rode loper van Theater Amsterdam. Zoon helemaal in het zwart en met grote riem van zijn vader om, met twee scheidingen in zijn haar –want hij had op een plaatje op internet gezien dat het zo hoort (het modelleren duurde even), ik in het kort zwart en wat glitterachtigs eromheen. Buiten stonden de witte stormtroepers ons al op te wachten. Eerst samen met hen een foto’tje natuurlijk – als proof voor jaloerse klasgenoten van zoon en toen naar binnen. Zoon had een pen en boekje mee om handtekeningen van BN’ers te scoren en we zagen er genoeg: Nicolette Kluijver in Star Wars-outfit, Daphne Dekkers, Chimène van Oosterhout, Chazia Mourali, maar het boekje lieten we uiteindelijk in de tas.

Gejuich in de zaal

De echte fans hebben jaren op deze nieuwe Star Wars-film gewacht: de laatste, Revenge of the Sith, kwam tien jaar geleden uit. In Los Angeles ontstond maandag bij de Amerikaanse première een rij van een kilometer en in Nederland zijn al 115 duizend kaartjes op voorhand verkocht, de film is vanaf vandaag te zien in de bioscopen. Nu kun je denken dat Star Wars echt een mannending is, maar het is zo’n spektakel dat het onmogelijk is om niet onder de indruk te zijn, ook als je niet houdt van verhalen die zich afspelen in het buitenaardse. Exploderende planeten, zwart gemaskerde slechteriken, kruisende lichtzwaarden, duikvluchten met de Millenium Falcon, de Force die alle hoeken van de bioscoop doet bulderen en een door bizarre creaturen bevolkte wereld zorgen ervoor dat je aandacht geen minuut ontsnapt. Oud-gedienden als Han Solo (Harrison Ford) en Prinses Leia (Carrie Fisher) keren terug (wat telkens gejuich in de zaal veroorzaakte) en de nieuwe Star Wars-heldin Daisy Ridley is een natuurtalent. Wij zeggen dus: snel gaan!

null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld
wordpress_beheer.nl@sanoma.com

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden