Getty Beeld Getty Images
GettyBeeld Getty Images

Nationale Week Zonder Vlees is onderweg: dít recept wil je proberen (+ WIN alle ingrediënten!)

Spekjes door de stamppot, gehakt in de lasagnesaus en een plakje ham tussen je tosti: als niet-vegetariër eet je misschien wel nog meer vlees dan je denkt. Wil je hier bewuster mee omgaan? Met alle alternatieven die tegenwoordig in de schappen liggen, hoeft dat gelukkig geen probleem te zijn. Om het je nóg makkelijker te maken, heeft Flair een lekkere winactie voor je in petto.

Recept: Hoisin met Like Chicken Bites

Hij komt er weer aan: de Nationale Week Zonder Vlees. Omdat er bijna geen beter moment bestaat om jouw vleesconsumptie eens onder de loep te nemen en misschien eens een nieuw vegetarisch gerecht uit te proberen, hebben we een heerlijk recept voor je klaarstaan. Wedden dat je de kip écht niet mist?

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Like Chicken Bites (2x 160 gram)
  • 4 el olijfolie
  • 2 el gembersiroop
  • 6 el Hoisin-saus
  • 6 el ketjap
  • 300 gram Pandan rijst
  • 2 grote uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 3 cm rode peper (optioneel)
  • 1 limoen
  • 1/2 prei
  • 1 1/2 groentebouillonblok
  • 1 rode paprika
  • 250 gram gebroken sperziebonen
  • 100 ml koud water

Bereiding:

  1. Snij de uien in fijne blokjes, snij de knoflook en gember (zonder schil) fijn. Snij de rode paprika in reepjes en de prei in kleine blokjes en was deze met koud water. Snij de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij fijn. Snij de limoen door de helft en zet twee pannen met kokend water op.
  2. Bereid de rijst en de sperziebonen volgens de instructie op de verpakking. Giet deze af en laat in de pan zitten.
  3. Neem een goede wokpan en zet deze op middelhoog vuur. Voeg de olie toe en verdeel over de bodem. Voeg de uien, knoflook, rode peper en gember toe. Knijp de limoen uit en voeg bouillonblokjes toe (zonder water). Fruit het geheel 3 minuten aan.
  4. Voeg de Like Chicken Bites toe. Bak het geheel 4 minuten aan op hoog vuur zodat de Like Chicken Bites knapperig worden.
  5. Voeg 6 eetlepels Hoisin-saus, 6 eetlepels ketjap en 2 eetlepels gembersiroop toe. Roer het geheel goed door en voeg de paprika, sperziebonen en de helft van de gesneden prei toe. Voeg het water toe en laat het geheel even op zacht vuur op staan (ongeveer 3 minuten).
  6. Verdeel de rijst over de borden, schep de saus erop en decoreer met de overgebleven prei.

LikeMeat

Het in Duitsland opgericht voedingsmerk, LikeMeat, wil vooruitgang realiseren met producten die in smaak en textuur niet onder doen aan echt vlees. Plantaardige consumptie moet voor de consument zo lekker en makkelijk mogelijk zijn. Een reden voor het bedrijf om zich aan te sluiten bij LIVEKINDLY Collective, een collectief van vegan merken die zich inzet om de beschikbaarheid en distributie hiervan wereldwijd te verhogen, met als missie om plantaardig eten de nieuwe norm te maken. De samenwerking maakte afgelopen april al dat LikeMeat haar intrede deed in Nederland en in de schappen van Jumbo kwam te liggen. Vanaf de Nationale Week zonder Vlees, zijn vleesfavorieten zoals kipstukjes, gyros, nuggets en gehaktballetjes ook verkrijgbaar bij de online supermarkt Picnic.

Lees ook Culinair hoogstandje: heerlijke recepten voor de mooiste taarten en cakes!

WIN!

Loopt het water jou al in de mond bij het lezen van het recept? Goed nieuws, want Flair mag maar liefst 5x alle ingrediënten weggeven zodat jij het gerecht thuis kunt maken. Meedoen is simpel: het enige wat je hoeft te doen is het onderstaande winformulier in te vullen én je in te schrijven voor de nieuwsbrief van Flair. Succes!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images

Carolien TsaoGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden