Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Kiki > Kiki #1: ‘Mijn test was positief, en we hadden de dag ervoor nog gezoend’

Kiki #1: ‘Mijn test was positief, en we hadden de dag ervoor nog gezoend’

Kiki #1: ‘Mijn test was positief, en we hadden de dag ervoor nog gezoend’

Kiki Faber – het nichtje van Floor – heeft één grote droom: carrière maken als zangeres. Tot die tijd werkt ze als serveerster. Relaties vindt ze ingewikkeld: gaan liefde en lust wel samen?    

Dinsdag  

Een hele tijd heb ik eruit gelegen. Een week of vier geleden had ik eindelijk een date met Midas, maar toen ik die ochtend opstond, voelde ik een raar kriebeltje in mijn keel. Ik deed een zelftest, en ja hoor, positief. Meteen Midas geappt dat ik niet kwam eten, en hij zich ook moest laten testen omdat we de dag ervoor nog hadden gezoend. Ik appte Nico, mijn baas, dat ik niet kon werken en ik hoopte dat ik niemand op het terras had besmet, en toen ben ik naar beneden gelopen om Heleen te vertellen dat ik positief was.

Ze stond met haar rollator voor een open raam aan de andere kant van de huiskamer maar toen ik het woord corona liet vallen, deinsde ze achteruit.  Dat verbaasde me wel, ze is gevaccineerd. ‘Ik kan het er nu niet bij hebben,’ zei ze. ‘Ik ben nog aan het herstellen van dat ongeluk en ik wil er niet nog eens een corona overheen krijgen. En die mogelijkheid bestaat, zo’n prik beschermt niet voor honderd procent. Kun je niet ergens anders uitzieken?’

Die middag haalde mijn moeder mij en Kylie, mijn kat, op en dat was maar goed ook, omdat ik het flink te pakken bleek te hebben. Ruim een week had ik hoge koorts en hoestte ik de longen uit mijn lijf. En toen die klachten waren verdwenen, was ik supermoe. Als ik naar de drogist in het winkelcentrum was gefietst, moest ik daarna liggen om bij te komen. Erger nog vond ik dat ik me niet meer kon concentreren. Wanneer ik iets las, dansten na een kwartier de letters voor mijn ogen, en een film uitkijken redde ik niet. Heel langzaam ging het beter. Soms voelde ik me een dag of twee redelijk, maar net als ik dacht: ik ga terug naar Amsterdam, stortte ik weer in.

Afgelopen week heeft mijn moeder me meegenomen naar Terschelling waar ze een huisje had gehuurd. Elke ochtend gingen we naar het strand om te wandelen of te zwemmen. ‘s Middags ging ik slapen en zij lezen, en ’s avonds schotelde ze me een bord vol groentes en vitamines voor waarna we een paar afleveringen van haar lievelingsserie Friends keken.

Zondag zijn we teruggekomen, en nu durf ik het weer aan om naar huis te gaan. Spannend vind ik het wel. Nico heeft me voor halve dagen ingedeeld en ik hoop dat ik dat red, en ik ben benieuwd hoe het is om Midas weer te zien. We hebben de afgelopen weken weinig geappt. Hij was niet ziek geworden, en stuurde af en toe foto’s van Joost, het strand, zijn moestuin, van een blije Heleen en een vet kampvuur. Ik -de saaie doos- had alleen te melden dat ik moe was.

Lees ook
Kiki #171: ‘Het is alsof de lucht vibreert van erotische spanning’

Woensdag

Het voelt zo raar om weer hier te zijn. Mijn appartement lijkt veel groter dan ik me herinner. Het ruikt er naar hout, iets dat me eerder niet opviel. Zodra mijn moeder weg is, neem ik Kylie op schoot en huil een beetje. Waarom weet ik niet precies, misschien uit opluchting, omdat mijn leven weer is begonnen.

Kiki las je eerder bij VIVA. Lees vanaf nu elke week hier op Flaironline.nl alle nieuwe Kiki’s. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.