Rachel en Yvonne Beeld Brunopress
Rachel en YvonneBeeld Brunopress

Yvonne versus Rachel: ‘Ik zal met volle overtuiging achter mijn juice blijven staan’

Rachel Hazes en Yvonne Coldeweijer stonden vandaag tegenover elkaar in de rechtbank van Amsterdam. Rachel eist dat Yvonne een rectificatie plaatst voor een video die zij online heeft gezet over een bijzondere brief die Sarah van Soelen kreeg.

In de video doet Yvonne Coldeweijer volgens Rachel “onjuiste en zeer kwetsende uitlatingen” over de rol van Rachel bij het uitlekken van een persoonlijke brief van haar zoon André Hazes aan zijn ex Sarah van Soelen. André lijkt in de brief te zeggen dat hij niet met een goed gevoel terugblikt op zijn relatie met Monique Westenberg. Het was nooit een geheim dat Rachel geen enorme fan was van Monique, de moeder van Rachels kleinzoon.

De advocaat van Rachel vindt de beweringen van Coldeweijer “alle perken te buiten gaan”.

Veel vertrouwen

Yvonne Coldeweijer, eigenaresse van juicekanaal Life of Yvonne, “heeft veel vertrouwen” in de rechtszaak die Rachel Hazes tegen haar heeft aangespannen. Dat zei ze bij het binnengaan van de rechtbank in Amsterdam, waar de zaak vandaag plaatsvond.

“Als iemand het gevoel heeft dat ik iets onrechtmatigs heb gedaan mogen ze daar natuurlijk op handelen”, zegt Yvonne. “Zelf moet ik zeggen dat ik het een beetje onzin vind, dus wat mij betreft had het ook buiten de rechtbank om gekund. Maar mevrouw Hazes wilde het helaas anders doen.”

De commotie gaat voornamelijk over de video die Yvonne online had gezet over de persoonlijke brief. Maar daarnaast ontving de roddelkoningin voor het weekend een extra sommatie, omdat zij Hazes een gecremeerde kroket noemde. Volgens de advocaat van Rachel refereert het woord gecremeerd naar de dood, wat door Rachel als pijnlijk wordt ervaren.

Humberto Tan en partner Ineke uit elkaar:

‘Het lijkt me nu goed om wél iets te zeggen’

Rechtszaak Yvonne versus Rachel

Aan het einde van de rechtszaak mochten beide vrouwen nog hun zegje doen. “Wat mevrouw Coldeweijer doet, dat kan echt niet”, zei Rachel. Ze gelooft niet dat Yvonne 'de waarheid’ naar buiten wil brengen. Rachel is het namelijk totaal niet eens met Yvonne haar uitspraken.

Volgens Yvonne zijn het geen leugens die ze verspreidt. “Want dan heeft mijn juicekanaal geen bestaansrecht,” zegt ze, “Ik zal met volle overtuiging achter mijn juice blijven staan.” Ook pleitte haar advocaat dat juicekanalen een belangrijke functie hebben in deze ‘mediagedomineerde cultuur.’ De video over Rachel en de brief zou haar reputatie niet moeten aantasten of schaden, zegt Yvonne namens haar advocaat.

De uitspraak volgt op 23 januari. Deze uitspraak zullen de advocaten van beide partijen schriftelijk ontvangen.

Bron: ANP / nu.nl

Renée KoopmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden