Yvonne Coldeweijer rectificeert uitspraken over Samantha Steenwijk Beeld Brunopress
Yvonne Coldeweijer rectificeert uitspraken over Samantha SteenwijkBeeld Brunopress

Yvonne Coldeweijer rectificeert uitspraken over Samantha Steenwijk

Roddelkoningin Yvonne Coldeweijer heeft twee rectificaties geplaatst over het vermeende gebruik van illegale dieetpillen door Samantha Steenwijk, wat zij naar buiten bracht. Ze plaatste één rectificatie op haar Instagram-account en een tweede op YouTube, zoals de rechter opdroeg.

De eerste rectificatie

Yvonne Coldeweijer schreef het volgende in haar eerste rectificatie: "In de uitzending van Life of Yvonne van 15 maart 2022 op YouTube heb ik beweerd dat Samantha Steenwijk was afgeslankt door het gebruik van verboden en gevaarlijke afslankpillen en dat ze daarover zou hebben gelogen. De voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam heeft in een vonnis van 29 april 2022 geoordeeld dat ik die bewering niet waar heb kunnen maken, dat deze onrechtmatig is tegenover Samantha Steenwijk en heeft mij daarom bevolen deze rectificatie te plaatsen."

Stefan Kalff is de advocaat van Samantha Steenwijk. Hij geeft aan blij te zijn met de eerste rectificatie en wacht op de complete retificatie op YouTube. Hier zegt Stefan Kalff het volgende over tegen ANP: "Die moet minimaal een minuut in beeld en minstens dertien dagen online staan. Als ze dit niet voor vrijdag - zeven dagen na de uitspraak - doet, krijgt ze per dag een dwangsom van 1000 euro opgelegd."

null Beeld

Lees ook Samantha Steenwijk vindt Yvonne Coldeweijer een grote clown: ‘Dan verschuil je je achter iets’

De tweede rectificatie

In de tweede rectificatie van Yvonne door middel van een video is het volgende te horen: "In de uitzending van Life of Yvonne van 15 maart 2022 op YouTube heb ik beweerd dat Samantha Steenwijk was afgeslankt door het gebruik van verboden en gevaarlijke afslankpillen en dat ze daarover zou hebben gelogen. De voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam heeft in een vonnis van 29 april 2022 geoordeeld dat ik die bewering niet waar heb kunnen maken, dat deze onrechtmatig is tegenover Samantha Steenwijk en heeft mij daarom bevolen deze rectificatie te plaatsen."

Een kort geding

Samantha Steenwijk spande eerder een kort geding aan tegen Yvonne Coldeweijer. Dit deed ze nadat Yvonne in een video zei dat Samantha stiekem illegale dieetpillen gebruikt zou hebben om af te vallen. Yvonne gaf aan dat Samantha hierover heeft gelogen. Yvonne heeft op eigen initiatief besloten de video offline te halen waardoor ze op haar eigen manier heeft gerectificeerd. Dit was echter niet genoeg voor Samantha en haar advocaat.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nu.nl, RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Yana MensBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden