Yvonne Coldeweijer reageert op actie BNR: 'Don't shoot the messenger' Beeld Instagram
Yvonne Coldeweijer reageert op actie BNR: 'Don't shoot the messenger'Beeld Instagram

Yvonne Coldeweijer reageert op actie BNR: 'Don't shoot the messenger'

Roddelkoningin Yvonne Coldeweijer heeft gereageerd op de actie van BNR Nieuwsradio en presentatrice Talitha Muusse. Met een in scène gezette video waarin Talitha zogenaamd coke snuift probeerden zij Yvonne in de val te lokken om fake news te brengen. Dat is gelukt, Yvonne deelde de video en vertelt nu waarom ze dat deed.

In de doofpot

In een video op haar Instagram-kanaal laat Yvonne weten dat er volgens haar een klopjacht geopend is op de juicekanalen: “Ik wil uitleggen waarom ik dit kanaal ben gestart. Dat is omdat in de mainstream media continu de hand boven elkaars hoofd wordt gehouden. Dat is de reden dat de laatste tijd door programma's als BOOS, Roddelpraat, Juicechannel en ik dingen aan het licht zijn gekomen die daarvoor het daglicht niet konden verdragen. En door bepaalde mensen heel sneaky in de doofpot zijn gestopt.”

Filmpje Lil Kleine en Jaimie Vaes

Yvonne verdedigt zichzelf met de woorden: “Als iemand bewijs gaat fabriceren en gaat acteren dat ie snuift op een filmpje, hoe is het dan mogelijk voor mij om te weten dat dat nep is? Dan had de video van Lil Kleine en Jaimie tussen de autodeur ook nep kunnen zijn. Maar dat heb ik ook gewoon gebracht, omdat ik er niet van uitga dat iemand mij probeert te framen. Het is eigenlijk hetzelfde als dat je de politie belt en zegt: 'Mijn dochter is vermist, jullie moeten haar gaan zoeken'. En dat de politie dan stad en land afzoekt en jij vervolgens zegt: 'Haha, ze zat gewoon in de kast bij mij thuis. Ik wou even weten of jullie je werk wel goed doen.”

Lees ook Roddelkoningin Yvonne Coldeweijer in de val gelokt door Talitha Muusse

'Aannemelijk gemaakt dat Talitha snuift'

De roddelkoningin laat verderop in haar video weten dat ze niet goed weet wat ze met de actie moet: “Ik begrijp niet zo goed wat er met dit 'experiment' van BNR en Talitha precies is bewezen nu. Het enige wat voor mij heel belangrijk is om te doen is me houden aan de wet: heb ik aannemelijk gemaakt dat het inderdaad Talitha is geweest die daar snuift? Ik heb hoor en wederhoor toegepast. [...] Maar ik werd gewoon geblokkeerd. Dat is toch geen eerlijk onderzoek? Daarnaast heb ik in mijn video gezegd dat het filmpje nep kan zijn en dat Talitha geframed kan worden. ”

“Ook wordt mij kwalijk genomen dat ik er geld mee verdien. Maar als ik niet onafhankelijk zou zijn, kon ik toch nooit shit van bijvoorbeeld John de Mol exposen? Als ik een contract zou hebben bij een zender of productiemaatschappij, dan kon ik toch nooit deze juice brengen. Dat ik mijn eigen geld verdien, heeft een heel belangrijke functie in hetgeen wat ik doe.”

Hypocriete BN'ers

Yvonne sluit haar video af met de felle woorden: “Vind je juice niet leuk of vind je dat ik te ver ga met hoe ik shit aanpak? Prima. Je hoeft me niet te volgen. Maar ik ben een juicekanaal. Ik ben niet het NRC en ook zeker niet BNR Nieuwsradio. Ik blijf met alle plezier die hypocriete BN'ers en hun corrupte mainstream media aan de kaak stellen.”

Onwaarheden verspreiden via juicekanalen

BNR en Talitha Muusse wilden met hun actie een inkijkje geven in het werkproces van Yvonne's juicekanaal, stellen ze op hun website. Volgens BNR is het ontzettend makkelijk om onwaarheden te verspreiden via een juicekanaal. Juicekanalen zoals die van Yvonne Coldeweijer hebben een enorm bereik en hun verhalen grote impact.

De aanleiding voor het onderzoek van BNR is het kort geding dat zangeres Samantha Steenwijk kortgeleden tegen Yvonne Coldeweijer aanspande. De rechter oordeelde toen dat Yvonne te weinig bewijs had om te stellen dat Steenwijk zou zijn afgevallen met behulp van ’illegale dieetpillen’ en gebood haar te rectificeren. Wel erkende De Amsterdamse rechtbank Yvonne Coldeweijer onlangs als ‘journalist’.

Bekijk hieronder de reactievideo van Yvonne:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: BNR/ Villamedia | Beeld: Instagram

Evelien de VriesInstagram

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden