Yvon Jaspers gaat voor nieuw programma aan de slag met eigen boerderij: 'Grote droom waarmaken' Beeld Brunopress
Yvon Jaspers gaat voor nieuw programma aan de slag met eigen boerderij: 'Grote droom waarmaken'Beeld Brunopress

Yvon Jaspers gaat voor nieuw programma aan de slag met eigen boerderij: 'Grote droom waarmaken'

Yvon Jaspers gaat normaal altijd langs bij boeren in heel Nederland. Nu gaat ze zelf de handen uit de mouwen steken. In het nieuwe programma Onze boerderij: en nu zelf! gaat Yvon aan de slag met haar eigen boerderij.

Onze boerderij: en nu zelf!

Op 3 september gaat het nieuwe programma Onze boerderij: en nu zelf! van start. Al zeventien jaar lang reisde Yvon door heel Nederland om boeren te bezoeken en te helpen in hun zoektocht naar de liefde. Maar het kriebelde altijd al bij de presentatrice om zelf een boerderij te beginnen. Dit jaar kan Yvon, naar eigen zeggen, "eindelijk haar grote droom waarmaken".

Yvon start haar eigen boerderij. Gelukkig staat ze er niet alleen voor, want verschillende Boer zoekt Vrouw-boeren helpen haar uit de brand. Hoe dat af zal lopen, kun je vanaf 3 september zien bij NPO1.

Lees ook Hester: ‘Het is geen recht boer te zijn, wel een plicht voor de aarde te zorgen’

Boze boeren

Of de actuele problemen met de boeren ook worden belicht in het programma wil KRO-NCRV niet zeggen. De boze boeren veroorzaken al wekenlang overlast met hun protesten door heel het land. Ze zijn boos vanwege de ingrijpende stikstofplannen van het kabinet.

Yvon liet eerder wel weten in een verklaring dat "het huidige stikstofprobleem niet alleen van de boeren is". "Alle betrokken partijen moeten actief en samen anders gaan kijken naar de manier waarop Nederland met voedsel en voedselproductie omgaat", zei de presentatrice.

De presentatrice lag de afgelopen jaren een aantal keer onder vuur vanwege haar banden met de agrarische sector. Zo was de presentatrice een aantal jaar actief bij ForFarmers, het grootste veevoerbedrijf van Europa. Ook dienden dierenorganisaties in 2019 een klacht in tegen Onze Boerderij, een ander programma van Jaspers over boeren, omdat zij vonden dat de presentatrice nepnieuws had verspreid over kippenboeren.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden