Jan Versteegh Beeld Kosmos Uitgevers
Jan VersteeghBeeld Kosmos Uitgevers

Winnen: Doodmoe en dolgelukkig, het leukste boek over het vaderschap, van Jan Versteegh

Het boek Doodmoe en dolgelukkig ben je de afgelopen week wellicht veelvuldig tegengekomen in de media. En terecht, want het werd hoog tijd dat er weer eens een eerlijk en leuk boek verscheen over het vaderschap.

En niet alleen mannen zijn fan.

Zo zei Marieke Elsinga (vorige week bevallen van zoon Jip): “Met een trappelende baby in mijn buik dit boek gelezen. Gelachen én geleerd. Wat staat ons een boel te wachten en wat schrijft Jan het heerlijk op.”

Je krijgt spontaan zin het te lezen en daarom geven wij vijf exemplaren weg. Zie hieronder hoe je kunt winnen.

Alleen maar ALLES verandert

Voor alle (aanstaande) vaders die zich afvragen of hun leven nou echt wezenlijk gaat veranderen nu ze een kindje krijgen. “Ehh ja, alleen maar ALLES verandert", schrijft de presentator in het gelijknamige hoofdstuk. Je prioriteiten, je vakanties, je relatie en de hoeveelheid slaap die je krijgt. Maar, zo zegt hij ook: “Het wordt te gek, beloofd!”

Eerlijk boek voor vaders

Jan schreef dit boek, niet omdat hij zichzelf nou zo'n expert vindt nu hij zelf twee dochters heeft, maar omdat hij vond dat het tijd was dat er ook een eerlijk boek uitkwam voor vaders. En dan niet één met een stap-voor-stap uitleg hoe je een luier verschoont, een flesje warm maakt of je huilende baby stil krijgt. Nee, daar zijn andere boeken voor. Doodmoe en dolgelukkig is de ultieme mentale voorbereiding voor mannen die zich verheugen op de komst van hun kind, maar zich tegelijkertijd afvragen: wat gaat er eigenlijk allemaal op me afkomen?

Jan Versteegh openhartig over miskraam

“Er heeft nog nooit iets zoveel pijn gedaan”

En weten wat er komt, maakt het wel degelijk makkelijker om met sommige zaken te dealen. Jan neemt je mee langs de bevalling, die eerste nacht thuis met baby, de kraamtijd, de eerste papadag, de nachtelijke uurtjes beneden en het contact met andere ouders tot aan die eerste dag op het schoolplein. Hij put hierbij uit eigen ervaringen en schuwt niet hierbij zijn blunders te delen. Ook geeft hij adviezen over wat bijvoorbeeld niet te zeggen als je naast het bed van je weeën wegpuffende vrouw zit.

Andere bekende vaders (doen ook maar wat)

Andere bekende vaders doen in Doodmoe en dolgelukkig ook een boekje open over hun ervaringen met het ouderschap. Zo vertelt Dennis Weening hoe het kwam dat hij met de verpleging ‘Laat het los, laat het gaan’ begon te zingen tijdens de geboorte van zijn eerste. (Tot groot vermaak van de verpleging en tot grote irritatie van zijn vrouw Stella). En Leo Alkemade vertelt hoe hij ietwat tipsy was tijdens de bevalling omdat hij ervoor drankjes met een vriend had gedaan.

De nieuwe Kluun

Jan Versteegh schrijft zoals hij is: eerlijk en geestig. En nu Kluun’s Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt alweer veertien jaar oud is, werd het wel weer eens tijd voor een humoristisch boek voor vaders.

Winnen

Flair mag 5 exemplaren weggeven dus ken of ben jij een (aanstaande) vader die dolgelukkig zou worden van dit boek? Laat hieronder je naam en mailadres achter en wie weet win jij dit leuke boek.

Bron: Kosmos Uitgevers

Redactie FlairKosmos Uitgevers

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden