Willem-Alexander over Máxima: 'We zijn maatjes'
 Beeld ANP
Willem-Alexander over Máxima: 'We zijn maatjes'Beeld ANP

Willem-Alexander over Máxima: 'We zijn maatjes'

In de negende aflevering van de podcast Door de ogen van de koning, die koning Willem-Alexander maakt met Edwin Evers, gaat het over de staatsbezoeken en buitenlandse reizen die hij meestal in gezelschap van zijn vrouw Máxima maakt.

De koning praat vol lof over de koningin, die naar eigen zeggen niet alleen zijn vrouw, maar óók zijn maatje is. Cute!

Samen sterk

“Het is heel leuk om dat samen met de koningin te doen,” zegt hij. “Ik heb ook gezegd voor de inhuldiging: ‘Het is geen duobaan’. Dat betekent dat ik het allemaal zelf moet doen, maar het is wel een functie die we samen in kunnen vullen. Zij steunt mij daarin. Het leuke is als je een gesprek ergens hebt - en je hebt allebei hetzelfde dossier gelezen - haal je er toch allebei andere punten uit die van belang zijn. Dus kun je veel effectiever met z’n tweeën optreden dan alleen. En dat is wel iets wat we echt samen geleerd hebben en dat werkt ook heel goed.”

Koning Willem-Alexander

“Dít is de grootste inschattingsfout die ik ooit heb gemaakt”

‘Echt maatjes’

Het koningspaar is erg aan elkaar gehecht, vertelt de koning. “Vorig jaar moest ik vanwege een longontsteking een reis naar de VS missen. En dat Máxima weer terugkwam en zei ‘Ik miste mijn maatje’. Dat gevoel hebben we wel samen, dat we echt maatjes zijn en samenwerken en elkaar versterken op zo’n bezoek.”

De negende aflevering van Door de ogen van de koning is hier te beluisteren.

Bron: Door de ogen van de koning

Fabienne KamphuisANP

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden