Alix earle Beeld Instagram alix_earle
Alix earleBeeld Instagram alix_earle

Wie is de opkomende TikTokster Alix Earle en waarom is ze zo populair?

Scroll jij ook uren op TikTok? Dan heb je Alix Earle vast weleens voorbij zien komen. Een jonge dame uit Amerika die binnen een korte tijd als de nieuwe ‘it’ girl bestempeld werd. Wie is deze, ineens, hele bekende TikTokster en waar komt ze vandaan?

Niet vaak maken TikTokkers zo'n snelle groei door als Alix. Gaat ze Charli D’Amelio voorbij?

Wie is Alix?

Alix Earle komt uit Amerika en is 22 jaar oud. Ze studeerde in 2019 af aan de Red Bank Catholic High School in New Jersey. Daarna liep ze stage op de marketingafdeling stage bij haar familiebedrijf, Earle, waar ze de voornamelijk de sociale media beheerde. Eind 2022 begon ze op haar persoonlijke account (@alixearle) actief te uploaden op TikTok. Ze schijnt nu ingeschreven te staan bij de Universiteit van Miami, met als hoofdvak bedrijfskunde en marketing.

Haar content

Haar Instagram en TikTok gingen eind 2022 als een speer. Ze werd al snel bestempeld als de nieuwe “it” girl van TikTok. In de herfst van 2022 had ze iets minder dan 300.000 TikTok-volgers en binnen een paar maanden steeg haar volgerslijst tot meer dan 2 miljoen voor het einde van het jaar. Tijdens deze stijging viel ze op bij nieuwssites en kwam ze voor in Amerikaanse publicaties als E! News, Dexerto en OutKick.

De TikTok-ster uit Miami staat vooral bekend om haar make-up tips, mode en lifestyle content. Ze deelt een groot deel van haar leven en post voornamelijk over wat ze eet, wat ze draagt en waar ze naartoe gaat. Korte vlogs waar ze te zien is in glamorous bars, feesten en reisjes naar Cancun en andere locaties. Van alles komt voorbij.

Waarom zo bekend

Er zijn een paar vage theorieën over waarom ze zó beroemd is geworden. Het gaat onder andere over hoe conventioneel aantrekkelijk ze is en hoeveel mensen zich met haar kunnen identificeren. Het blijkt volgens een demografische analyse dat jonge vrouwelijke TikTok-gebruikers enorm van haar houden en tegen haar opkijken. Ze hebben het gevoel dat zij hun 'virtuele’ beste vriendin is. Door continu content te delen over haar leven, krijgen mensen het gevoel dat ze haar écht kennen.

Bron: insider / famousbirthdays

Renée KoopmanInstagram alix_earle

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden